03 Nisan 2022 16:34

TÜBAKKOM: Kadın belediye başkanı oranı yüzde 3, yalnızca temsil değil "eşit" temsil hakkımızı da alacağız

Kadın belediye başkanı oranının yüzde 3 olduğunu belirten Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu, "Yalnızca temsil değil, 'eşit' temsil hakkımızı da alacağız" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM), belediye seçimlerinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan 3 Nisan 1930 tarihli Belediye Kanunu’nun kabulünün 92. yılında yazılı açıklama yaptı.

"92 yıl önce atılan ilk adımın gereklerinin layıkıyla yerine getirilmediğinin farkındayız" diyen TÜBAKKOM, 2019 yerel seçimlerinde seçilen kadın belediye başkanı oranının yüzde 3, kadın il genel meclis üyesi oranının yüzde 3,77 ve kadın belediye meclis üyesi oranının uüzde 11,68 olduğunu anımsattı.

"Kadınların siyasi katılımının önündeki engeller yasadan değil toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden, sosyal, kültürel ve ekonomik sebeplerden kaynaklanmaktadır; ancak kadınların siyasete katılımını teşvik eden mekanizmaların, eşit temsili sağlayacak şekilde, yasal önlemler aracılığıyla hayata geçirilebileceğinin de farkındayız" diyen TÜBAKKOM, yalnızca temsil değil “eşit” temsil hakkı için gerekli her adımı atacaklarını vurguladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan: Bir araya gelmeli ve örgütlenmeliyiz, işçi direnişleri gidişatı değiştirir

SONRAKİ HABER

Gebze'de "işçi direnişlerinin ışığında sınıf mücadelesinin seyri" tartışıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa