15 Nisan 2022 20:03

Kılıçdaroğlu, Karamollaoğlu'nun 'üçüncü ittifak' çıkışına dair konuştu: Çatlama yok

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun 'üçüncü ittifak' çıkışını değerlendirdi: Millet ittifakında çatlama yok. Temel Bey'in düşüncesi ittifaktan ayrılmak değil.

Fotoğraf: MA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun 'üçüncü ittifak' çıkışıyla ilgili olarak, "Temel Bey'in düşüncesi ittifaktan ayrılmak değil. Bu düşünceye de saygı duyacağız. 24'ünde toplanacağız bu konu da gündeme gelir, masaya yatırırız." açıklamasını yaptı. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'üçüncü ittifak' çıkışıyla ilgili olarak en son “Ben ittifakların içinde de ittifak kurulabileceğini, bu birlikteliği bozmadan başka ittifakların da olabileceğini ifade ettim." açıklamasını yaptı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karar TV'de Taha Akyol ve Elif Çakır ile "Gündem Özel'' programına katıldı. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle: 

"İttifakla ilgili konuşurken seçim kanunun değişmesi yönünde talep geldi. Biz bu değişikliği görelim dedik. Nihayet seçim kanunu çıktı. İktidar kendi koltuğunu korumak için birtakım değişiklikler yaptı. Bizim bu kanuna göre çıkıp yeniden değerlendirme yapmamız lazım.  Biz en çok milletvekilini nasıl yapabiliriz bunun çalışmalarını biz yapıyoruz CHP olarak. Eminim diğer partiler de yapıyorlardır. Anladığım kadarıyla da Temel Bey de tartışmış, ittifak içinde bir ittifak olabileceğini düşünmüş. Ben de sizin kanalınızda öğrendim. Temel Bey'in düşüncesi ittifaktan ayrılmak değil. Bu düşünceye de saygı duyacağız. 24'ünde toplanacağız bu konu da gündeme gelir. 

Biz şöyle bakıyoruz, bir siyasi partinin tek başına fazla milletvekili çıkarmasının bana göre çok büyük şeyi yok. Ben 10 tane fazla çıkarsam, bir başka ittifak kurduğum parti 5 eksik çıkarırsa değil. Hep beraber nasıl parlamentoda çoğunluğu oluşturabiliriz. Parlamentoda çoğunluğu oluşturduğumuz zaman Türkiye'yi rahatlatmış olacağız. Türkiye'ye demokrasiyi getireceğiz, kutuplaşmayı engelleyeceğiz. 

Her bir ilde aslına ayrı ayrı çalışma yapılması lazım. Her bir ilin durumuna göre seçenek 6 lidere sunulması lazım. Genel kabulün alınması lazım. Biz de yapıyoruz bu çalışmayı, tahmin ediyorum İyi Parti de DEVA da, Saadet de, Demokrat Parti de benzer çalışmaları yapıyorlar. Bu çalışmaları akademik çevrelerin desteğiyle de yapıyoruz.

Millet İttifakı olarak bizim bir hedefimiz var: Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi getirmek. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem tek başına cumhurbaşkanı getiremeyeceğine göre parlamento çoğunluğu gerekiyor. Önemli olan hedefe ulaşmak, önemli olan demokrasiyi getirmek. Bir partinin tek başına girmesi veya parlamento çoğunluğu olmadan fazla oy almasının bir anlamı yok. 

Benim şahsi kanaatim, her türlü öneriye açık olduğumu da belirteyim, ama benim gördüğüm kadarıyla Millet İttifakı üzerinde bir konsensus sağlanmış vaziyette.

Ortada çatlama falan yok, liderler gayet samimiler. Masadaki uyum şöyle; bir gündemimiz var zaten. Örneğin Demokrat Parti'nin sayın genel başkanı pazartesi günü ev sahipliği yapacağı için gündemi oluşturacak. Bize soracak hangi gündem maddeleri olsun diye. Sonra bir metin hazırlayacak, bu metni genel başkan yardımcılarına gönderecek. Mutabakat sağlandıktan sonra da zaten gündem olarak masaya geliyor. Oturup yuvarlak masanın etrafında konuşuyoruz. 

Gültekin beyin attığı tweet üzerinden bazı rahatsızlıkların ortaya çıktığı bilgisi doğal olarak bize de geldi ama Gültekin bey daha sonra bir tweetiyle yanlış anlaşıldığını, neyi kast ettiğini biraz daha aydınlatarak sorun çözüldü. Sonuçta bir yanlış anlama var, kast ettiği daha farklı. Sayın Genel Başkan Gültekin bey sadece beni değil diğer partilerin genel başkanlarını da ziyaret edecek, gündem taslağını onlarla konuşacak, hangi konuları gündeme alalım diye düşüncelerini alacak. Ayın 24'ünde de toplanacağız.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani ile görüştü

SONRAKİ HABER

Muğla’da çimento fabrikasına karşı 18 hin 330 imza toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa