20 Nisan 2022 09:32

Yüksek mahkeme Wikileaks'in kurucusu Assange’ın ABD’ye iadesini onayladı

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın ABD'ye iadesine ilişkin Yüksek Mahkeme'nin kararı bugün Londra'da Westminister Magistrates Court tarafından onaylandı. 

Fotoğraf: Özden Dinç/Evrensel

Paylaş

Özden DİNÇ
Londra

Wikileaks adlı internet sitesinin kurucusu Julian Assange'ın ABD'ye iadesine ilişkin Yüksek Mahkeme'nin kararı bugün Londra'da Westminister Magistrates Court tarafından onaylandı. 

Bundan sonraki aşamada Assange'ın iade edilmesi için İçişleri Bakanı Priti Patel'in de bu kararı onaylaması gerekiyor. 

MAHKEME ÖNÜNDE BULUŞTULAR

Assange'ı ve basın özgürlüğünü savunan çok sayıda kişi, sabah saatlerinde Westminister Magistrates Court önünde buluştu.

Gazeteciliğin suç olmadığı vurgulanarak "Assange'ı öldürmeye son verin" denildi.

NE OLMUŞTU?

Yüksek Mahkeme, Wikileaks aracılığıyla ABD'nin Irak ve Afganistan'da işlediği suçları içeren çok sayıda gizli belgeyi yayımlayan Julian Assange'ın ABD'ye iade edilmesine karar vermişti.

Wikileaks adlı internet sitesinin editörü ve basın sözcüsü Julian Paul Assange, kendi kurduğu Wikileaks aracılığıyla 2010-2011 yılları arasında aralarında ABD'nin Irak ve Afganistan'da işlediği suçları da delillendiren çok sayıda gizli belgeyi yayımlamıştı. Assange, bu nedenle "Casusluk Yasası'nı ihlal etme" gerekçesiyle ABD'de 175 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

Assange, 2019 Nisan'dan bu yana İngiltere'deki yüksek güvenlikli HMP Belmarsh Hapishanesi'nde tutuklu bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel davayı kazanınca, reklam kurulu başka maddeden ceza verdi!

SONRAKİ HABER

Erdoğan emekli ikramiyelerine zamma da kapıyı kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa