28 Nisan 2022 10:00

Bahçeli’den tehditkar açıklamalar: Kavala Sorosçudur, Garo Paylan TBMM’den atılsın, Halk TV dikkatli olsun

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osman Kavala’ya “Sorosçu” dedi, “Garo Paylan’ı Meclisten atın” çağrısı yaptı, Kılıçdaroğlu’nu ve Halk TV’yi ise tehdit etti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı, İYİ Parti Meral Akşener’in Gezi açıklamalarına tepki gösterdi.

“Sayın Kemal KıIıçdaroğlu'nun bir helalleşmenin ötesine gidip kavgalaşmaya heveslenmesi doğru bir şey değildir, bayramlaşmayı ve toplumlar arasında barışmayı tercih etmeli, çıkış yolu bu” diyen Bahçeli, “Böyle bir süreçten gelen ve hâlâ kavganın nerede bittiğine dair kanaatleri tam oluşmamış olan insanlar, kalkıp bazı konularda çok dikkatli olması lazım. Böyle bir konuda Halk TV de dikkatli olsun. 6-7 Eylül olaylarında 3 devrimcinin idam edilişini sürekli körükleyerek ortamı kızıştırmanın, tahrik edici ifadeler kullanmanın bir felakete gideceğinin farkına varmalılar. Ve Kemal Kılıçdaroğlu böyle bir kavgada kaybeder” şeklinde konuştu.

BAHÇELİ’DEN AKŞENER’E GEZİ TEPKİSİ

Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Gezi davası kararıyla ilgili açıklamasına ilişkin "Kavala’ya bakışta farklılıklar var Türkiye'de. O bakış da yanlış bir bakış. Türkiye’de özellikle 2013 tarihinde 27 Mayıs’tan itibaren gezi olaylarının sosyal ve ekonomik maliyetinin ne olduğu ortada. Yani ağaç için gidiyorsunuz kurşun atıyorsunuz. Bunun neresinde 'istibdat' diye yazıyor? Osman Kavala Sorosçudur ve Türk milletini temsil edecek bir zekada, kabiliyette, soyda değildir" ithamlarında bulundu.

Bahçeli, Gezi’de MHP’lilerin de yer aldığına yönelik açıklamalara ilişkin, "İlk dönemlerde Taksim meydanında olmayan yoktu ki. Baktılar ki ağaç yerine memleketi yıkıyorlar, o zaman dediler ki 'dur'. O günden itibaren ülkücü camia devlete zarar verebilecek bir eylemin içerisinde olmaz. Bu dönemi tekrar yaşatmak isteyenler Allah muhafaza yarıda kalmış hesaplaşmayı gündeme getirirlerse Türkiye felakete gider. Bunun altından CHP kalkamaz" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, "Tehlikeyi o kadar yakın mı görüyorsunuz?" sorusuna "Evet, kavgayı körüklerseniz çok yakındır" diye cevap verdi.

GARO PAYLAN AÇIKLAMASI

Bahçeli, HDP’li Garo Paylan’ın Ermeni soykırımı teklifine ilişkin de "Bunun arkası önü yok. İhanetin arkası ve önü yok. Ya kendisi 'TBMM benim Meclisim değildir' diyecek veya Meclis gereğini yapıp bunu atacak. Nereye gitmek istiyorsa, Ermenilerin hangi diasporasında kim varsa orayla temasa geçmesi lazım. Kendisine tavsiyem Amerika’ya gitmesidir" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya Federal Meclisi Ukrayna'ya ağır silah gönderilmesini öngeren teklifi onayladı

SONRAKİ HABER

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa