16 Haziran 2022 00:14

Derin Uğultu’nun galası Cemal Reşit Rey'de

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından hazırlanan “Derin Uğultu” belgeseli 17 Haziran’da İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak.

Derin Uğultu’nun galası Cemal Reşit Rey'de

Derin Uğultu belgesel afişi

Başta deprem olmak üzere Türkiye’de yaşanan doğal afetlerin ve konunun uzmanları ile yapılan röportajların yer aldığı Derin Uğultu belgeselinin galası, 17 Haziran’da İstanbul Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda yapılacak.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından hazırlanan “Derin Uğultu” belgeselinin yönetmeni Ozan Turgut, “Ülkemizdeki her felaketin ardından hep birlikte yanlış bilgilendirmelere maruz kalıyor ve yoğun bir bilgi kirliliğinin ortasında bırakılıyoruz. Topluma hiç faydası olmayanları konuşuyor, esas konuşulması gereken konuları konuşmuyoruz. Fayın ne kadar derinde olduğunun, depremin ne kadar şiddetli olduğunun ya da ne zaman olacağının değil, neden bu kadar çürük binalarda oturduğumuzun, küçücük depremlerde bile neden bu kadar zarar gördüğümüzün konuşulması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

BU BİR YÜZLEŞME HİKAYESİ

Hazırlanan belgeselin, doğal afetlerin önlenmesi ve bilgi kirliliğinin engellenmesi açısından çok önemli olduğuna değinen Turgut, “Alanında uzman, ülkemizin önde gelen bilim insanlarının yer aldığı ve afetlerden en az hasarla çıkmak için alınacak önlemleri anlattığı bu belgesel bir ‘ah vah belgeseli’ değil. Daha çok, jeoloji mühendisinden psikoloğuna, sosyoloğundan inşaat mühendisine, ekonomistlere, iletişim bilimcilere kadar tüm paydaşların bir araya gelip, yapılması gerekenleri anlattığı bir belgesel. Bu aslında herkesin kendi perspektifinden afetleri tartıştığı bir yüzleşme hikayesi. Sorunumuz zaten belli, biz bu belgeselde çözümü konuştuk” dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çocukları öğüten çark

Çocukları öğüten çark

Yoksulluğun pençesindeki ailelerin çocukları tüm dünyada acımasızca emek piyasasına çekilirken, Türkiye kapitalizmi bu konuda en önde koşuyor. Çarklar köle koşullarında dönsün diye devlet gücünü seferber etmekten geri durmayan iktidar, milyon milyon işçileştirdiği çocukların da uzun ve ağır çalıştırılmasına, onlarcasının ölüme sürüklenmesine göz yumuyor.

2.3 milyon çocuk MESEM kapsamında günde 8-10 saat çalışıp ustalık belgesi aldı

15-17 yaş grubundaki neredeyse her 4 çocuktan biri çalışma hayatında

71 çocuk 2024'te çalışırken hayatını kaybetti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et