29 Haziran 2022 10:40

Yalova'da kaçak yurtta çocuğa cinsel saldırı

Yalova'da Kamiller İlim, Kültür ve Çevre Vakfına ait ruhsatsız yurtta Kuran ve Türkçe dersi verdiği belirtilen M.Z'nin 12 yaşındaki çocuğa istismarda ve cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıktı.

Fotoğraf: Gülnaz Bingöl/csgorselarsiv.org

Paylaş

Yalova'da Kamiller İlim, Kültür ve Çevre Vakfına ait ruhsatsız olarak işletilen Halil Bağlı Talebe Yurdunda 12 yaşındaki çocuğa istismarda ve cinsel  saldırıda bulunulduğu ortaya çıktı. Olay mağdur çocuğun ve arkadaşlarının anlatımı üzerine açığa çıktı. Kuran ve Türkçe dersi verdiği belirtilen olayın faili 26 yaşındaki M.Z. tutuklandı.

Yaşananları İsmail Saymaz Halk TV'deki köşesine taşıdı. 12 yaşındaki U.E.'nin savcılıktaki ifadelerine göre Kuran ve Türkçe dersi veren 26 yaşındaki M.Z. "Keşke benim çocuğum olsan" diyerek, çocuğa yaklaştı. Altı ay sonra U.E. yatakhanede diğer çocuklarla uyurken, M.Z. yatağına girdi ve istismarda bulundu. Bir ay sonra ise U.E.'ye cinsel saldırıda bulundu.

Aktarılanlara göre, çocuk uzun süre utandığını belirterek cinsel saldırıları kimseye anlatamadı. Cinsel saldırının sıklaşması, haftada 1-2 kez yaşanır hale gelmesi üzerine dayanamadığını belirten çocuk, başından geçenleri aşçıya ve yurt arkadaşı B.G.'ye anlattı. Arkadaşı ile babasını telefonunla görüştüren çocuk, babasının olaydan haberdar olmasını sağladı.

İSTİSMARCI "NEFSİME UYDUM" DİYE SAVUNDU

İstanbul'da yaşayan baba M.E., Yalova'ya gitti ve yaşananları oğlundan bir kez daha dinledi. Baba, görüşmek için M.Z.'nin odasına girmeden önce telefonun ses kayıt sistemini açtı. "Oğluma tecavüz ettin mi?" diye sordu. M.Z., "Abi nefsime uydum, özür dilerim" dedi. Baba telefonla M.Z.'nin kafasına vurdu. M.E, olayı "Oğluma tecavüz eden şahıs kaçtı. Diğer hocalara 'Nasıl böyle bir şeye izin verirsiniz' dedim. 'Bu olaylardan yeni haberimiz oldu, bugün öğrendik' dediler."

MÜDÜR "YURDUN RUHSATI YOK, SORUN ÇIKSIN İSTEMİYORUM" DİYEREK OLAYIN DUYULMASINI ENGELLEMEK İSTEMİŞ

Baba M.E. ve oğlu şikayette bulunmak için Emniyete gitti. M.E, yanlarına gelen Yurt Müdürü İ.Ö'nün "Yurdun ruhsatı yok, kuruluş aşamasındayız. Sorun çıksın istemiyorum" dediğini aktardı ve şunları ekledi: "Başka çocukların zarar görüp görmediğini sordum. M.E.U.'ya da tecavüz ettiğini söylediğimde 'Bu çocuğun ismini verme, akrabam olur. Kimse bilmesin' dedi. 'Kime tecavüz ettiyse ortaya çıkması için herkesin ismini söyleyeceğim' dedim."

"İSTİSMAR ETTİM, TECAVÜZ ETMEDİM" SAVUNMASI

Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü mezunu olduğunu anlatan 26 yaşındaki M.Z., çocukların eylülden beri yurtta kaldığını ancak resmi açılışın bir ay sonra yapılacağını vurguladı. Tecavüzü red, istismarı kabul etti. "U.E.'ye iki aydır samimi davranışlarda bulundum. Öncelerde sadece sarılıp öptüm. Zaman ilerledikçe cinsel isteklerim arttı ve cinsel yaklaşımlarda bulundum. Dokundum, cinsel organımı sürttüm. Tecavüz etmedim fakat istismarda bulundum. Başka çocuğa istismarda bulunmadım." şeklinde ifade veren M.Z. tutuklandı.

Müdür İ.Ö. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ayrıca, Kamiller İlim, Kültür ve Çevre Vakfının,  Halil Bağlı Talebe Yurdu'nu 2021'in eylül ayında açtığı, ruhsatı bulunmadığı halde 20'yi aşkın ortaokul öğrencisini kabul ettiği, öğrenci başına en az 20 bin TL alındığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

NATO Liderler Zirvesi'nin bildirgesi paylaşıldı: Rusya ittifaka en önemli ve doğrudan tehdit olarak tanımlandı 

SONRAKİ HABER

Ekonomik güven endeksi son 1 yılın en düşük seviyesinde: Haziran ayında 93,6'ya geriledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa