2 Temmuz 2022 13:37

Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Yurdun'daki öğrenciler fahiş zamma karşı tepki gösterdi

KYK yurtlarına yüzde 80-100 zam yapıldığına dair bilgiler öğrenciler arasında konuşulmaya başlandı.

Evrensel’e konuşan Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler bu zamlara tepki gösterdi.

Eylülde odaların 3 kişilikten 4 kişiliğe çıkarılması sonrasında sorunlar yaşanmaya devam ederken; öğrenciler son gelen zamla beraber 4 kişilik oda ve 35 metrekarelik yer için 800-900 liranın fazla olduğunu söylediler.

Öğrenciler, "4 kişilik odalardan 900 lira alınması adil gelmiyor hiçbir şekilde. Kaldı ki bu kadar yüksek ücretler ödeyebilecek olsak hepimiz KYK yurtlarını seçmezdik diyerek" durumdan şikayetçi ve endişeli olduklarını söylüyorlar.

"Neredeyse beş bin kişinin kaldığı yurdun çoğu imkanı yetersiz kalıyorken üstüne maddi olarak da öğrencilere böyle bir yük binmesi mental olarak bile çok fazla yorucu bir durum" diyen öğrenciler, yurtta kalan öğrencilerin dezavantajlı olduğunu ve bu dezavantajın öğrencilerin yaşamlarını etkilediğini dile getirdiler.

Yemeklerden tutalım temizliğe kadar şikayetlerini defalarca dile getirdiklerini söyleyen öğrenciler zamların da öğrenciler üzerinde yük olduğunu ve nasıl ödeyeceklerini kara kara düşündüklerini; alınan kredinin-bursun 850 lira olmasından 800-900 lira olan yurt ücretlerini dahi ödeyemeyeceklerini anlattılar.

Öte yandan "kredi-burs almayan öğrenciler nasıl geçinebilir bu zamla?" diye soran öğrenciler, zamların geri alınması gerektiğini düşünüyor. (İstanbul/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et