13 Temmuz 2022 03:48

Harmandalı GGM’DE kalan mülteciler: Sebepsiz yere tutuluyoruz

Yaklaşık 10 gündür bilmedikleri bir nedenden Harmandalı GGM’de tutulduklarını belirten mülteciler, kendilerine hiçbir gerekçe söylenmediğini belirterek sorunun çözülmesini istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eda AKTAŞ
İzmir

İzmir Harmandalı Geri Gönderme Merkezinde (GGM) kalan mültecilerin yaşadıkları sorunlar bitmek bilmiyor. Kalabalık odalarda kalma, yeterli besin ve temiz suya ulaşamama, nedensiz ve uzun süre GGM’de tutulmaları gibi birçok sorunla karşı karşıya olan mülteciler, bu sorunların bir an önce çözülmesini istiyor.

"YEMEK VE SU YETERSİZ"

Harmandalı GGM’de kalan ve telefonla gazetemize ulaşan mülteciler, özellikle yemek porsiyonlarının az olduğunu ve gün içinde sadece 1 buçuk litre temiz içme suyu verildiğini söyleyerek, “Yemekler az geliyor. Verdikleri yemekle çocuk bile doymaz. İçme suyu da yeteriz kalıyor. Temizlik hiç yok gibi. Hasta oluyorsun ‘Doktor yok’ diyorlar. Hastaneye ise götürmüyorlar” dedi.

"DIŞARDA AİLELERİMİZ DE ZOR DURUMDA"

Bir gerekçe olmadan ve açıklama yapılmadan GGM’ye getirildiklerini anlatan mülteciler, yaklaşık 10 gündür bilmedikleri bir nedenden dolayı GGM’de tutulduklarını ifade etti. Herhangi bir açıklama yapılmadan GGM’de tutulduğunu söyleyen Mohammed ise, “Sebepsiz yere buradayız. ‘Geri göndereceğiz’ demediler, hiçbir şey söylemiyorlar, bekletiyorlar bizi. Ben mobilya üreten yerde çalışıyordum ama burada olduğum için işe gidemiyorum. Ailemle kantinden telefon kartı alarak iletişim kuruyorum. Onlar da zor durumda. Evde 6 kişi yaşıyoruz, ben ve abim çalışıyoruz. Ama ben şimdi burada olduğum için 5 kişiye tek başına abim bakmak zorunda. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyorum” diye konuştu.

Mültecilerin ne için bekletildiğini ve iddiaları sormak için 3 gün boyunca aradığımız GGM yetkilileri telefonlara yanıt vermedi.

ÖNCEKİ HABER

İş bırakan doktorları hedef gösteren imam açığa alındı

SONRAKİ HABER

Kadın işçiler: Çalışırken yanan kollarımız ‘normalimiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa