22 Temmuz 2022 14:28

Bolu'daki zehirlenme vakasında sayı 122'ye yükseldi, 4 çocuk yoğun bakımda

Bolu’da içme suyundan zehirlenme vakalarında sayı 112’ye yükseldi. Bolu Valisi Erkan Kılıç, konuya ilişkin idari ve adli sürecin başladığını söyledi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Bolu'da, Yuva köyünde sudan zehirlenen vatandaşların sayısı 112'ye yükselirken, 60 hasta taburcu oldu, 52 hastanın tedavisi devam ediyor. Bolu Valisi Erkan Kılıç, şu anda hayati tehlikesi bulunan hastanın olmadığını belirterek, "Çok şükür şu anda gidişat iyiye doğru gidiyor. Ama çevre illerde diyaliz gören çocuklarımız var. İnşallah onlar da kısa sürede diyalizden de kurtulurlar ve evlerine ulaşırlar. İdari ve adli süreç başladı" dedi.

Bolu'ya bağlı Yuva köyü Çaydurt Mahallesi'nde, Kurban Bayramı'nın son gününde çoğunluğu çocuklarda olmak üzere karın ağrısı, mide bulantısı ve kanlı ishal görüldü. Hastaneye götürülen çocuklar ve yetişkinlerin ilk belirlemelere göre zehirlendiği belirlendi. Tetkikler sonucu çocuklarda bağırsak enfeksiyonu tespit edildi. Bazı hastalarda ishal nedeniyle böbrek yetmezliği de başladı. Olaydan 112 kişi etkilenirken, 60'ı taburcu oldu. Durumu ağırlaşanlar başka şehirlerdeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Bolu Valisi Erkan Kılıç zehirlenme vakaları ile ilgili, "Bilindiği gibi ilk bizim tespitimiz 16 Temmuz Cumartesi günüydü. O günden itibaren gün gün sayılarda artış oldu. Ama son günlerde bir yavaşlama oldu. Şu an itibari ile sağlık kurumlarına başvuran hasta sayımız 112, bunların 52 tanesi şu anda halen ilimizde ve civar illerdeki hastanelerde tedavi altında, 60 tane hastamız da taburcu edildi.

HASTALARIN DURUMU İYİYE GİDİYOR

Hastaların durumunun iyiye gittiğini anlatan Vali Kılıç, "Ben sabah da hastanedeydim çocuklarımızı ve büyük hastalarımızı ziyaret ettim. Çok şükür onların durumlarında iyileşmeler var. Çocuklar insanlar gülmeye başlamış. Bu da bizi memnun ve mutlu etti. Sanıyorum diğer hastalarımız da kısa sürede tedavi olacaklardır. Evlerine ulaşacaklardır" dedi.

Hastalığın sebebiyle ilgili araştırmaların sürdüğünü belirten Vali Erkan Kılıç, "Bu hastalığa sebebiyet veren bulgularla alakalı da burada su kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Bu kesin sudan kaynaklandı. Onların numuneleri de alınıyor. Ama burada başka bir karışım veya farklı bir şeyden su etkilenmiş olabilir mi o noktada araştırmalar devam ediyor. Biz bununla ilgili olarak şu aşamada bütün köyümüzde gerekli tedbirler alınmış sağlık yönünden" diye konuştu.

KÖYE SU VERİLECEK

Vali Erkan Kılıç, bugün itibariyle köye su verilmeye başlanacağını açıklayarak, şöyle konuştu:

"Bugün itibari ile de yavaş yavaş kontrollü bir şekilde köyümüze de su vermeyi düşünüyoruz. Onların da tahlilleri yapılacaktır. Çok şükür şu anda gidişat iyiye doğru gidiyor. Ama çevre illerde diyaliz gören çocuklarımız var. İnşallah onlar da kısa sürede diyalizden de kurtulurlar ve evlerine ulaşırlar. İdari ve adli süreç başladı. Onunla ilgili hem valilik olarak hem de adli süreçte başladı. Adliye kendi araştırmalarını yapıyor. Bizler de kendi araştırmalarımıza başladık. Onlar devam ediyor. Onun sonucunu da göreceğiz."

Öte yandın Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tanıl Kendirli, Bolu'daki zehirlenme vakasında kendilerine sevk edilen çocuk hastalarla ilgili son durumu şu sözlerle aktardı: ‘’Bizde şu an 6 hasta yatıyor ve bunlar 3 ila 15 yaşında hastalar. 4’ü yoğun bakımda fakat bu hastalarımızdan 2 çocuğumuz yoğun bakımdan çıkıp servise alınacak hale bugün itibariyle geldiler." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere hükümeti grev kırıcılığına soyundu

SONRAKİ HABER

Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM heyetleri tahıl anlaşmasını imzaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa