17 Ağustos 2022 04:25

İplik fabrikasında çalışan işçi: Bize düşman anlayışları kökten değiştirmeliyiz

"Özellikle TPI Composites direnişinde kazanan işçi kardeşlerimizin çabaları ve dayanışması oldukça umut verici oldu."

Fotoğraf: TPI işçileri

Paylaş

İplik fabrikasında çalışan bir işçi
Düzce

Merhaba Evrensel okurları.

Ekonomik ve siyasi krizin biz emekçilere ciddi etkilerinin olduğu hepimizin malumu. Kaldı ki artık bu kriz yüzünden gülmek nedir onu bile unutmaya başladık. Bunun da üstüne altılı masanın işçi sınıfının taleplerine kulak kapayıp her şeyi sandığa ertelemesi de işçilere “Siz açlıktan ölün” demek ile eş değer.

Düzce’de son bir aydır emekçilerin direnişlerini yakından takip eden biz işçiler, büyük bir umut ve sempati besliyoruz. Düzce’de şu an birçok fabrika, emekçilerin örgütlenme isteğini kırmak için Öz İplik-İş gibi sarı sendikalara müracaat ediyor. Aslında bu gibi sendikalar artık biz işçiler nezdinde sarı sendika bile olamıyor ve bazı iş arkadaşlarımız arasında “Bunlar pembe sendika” gibi bir tabir oluşuyor. “Pembe” sendikalar hem Cumhur İttifakıyla hem de patronla bir dirsek teması kuruyorlar. Standard Profil direnişinde de olduğu gibi belediye başkanının işçi kardeşlerimizi alenen tehdit etmesi de bunu çok iyi gösteriyor. Fakat bu sefer belediye başkanı umduğunu bulamadı ve emeğin gücüne tosladı.

"BU GAZETE BİZİMDİR"

Belediye başkanının dayanışmayı kırma amacıyla sarf ettiği sözler sonrası, Düzce’deki bütün işçiler birbirlerine daha da çok kilitlendi. Fabrikalar içinde buna dair çok fazla şey konuşulmasa (ya da konuşmaktan korkulsa) dahi yerel basına belediye başkanının açıklamasına karşı işçilerin ciddi bir tepkisi yansıdı. Ayrıca bu direnişin gerçekleşmesi ve kazanılması bizler için ülke genelinde gerçekleşen direnişleri takip etme konusunda destekleyici bir rol oynadı. Özellikle TPI Composites direnişinde kazanan işçi kardeşlerimizin çabaları ve dayanışması oldukça umut verici oldu.

Türkiye genelinde fokurdayan işçi sınıfı, kurtuluşu yine kendi ellerinde bulmalıdır. “Pembe” sendikalar işçiler tarafından bastırılmalı, işçilerin yanında olan şube başkanları seçilmeli ve sendikal anlayış kökünden değiştirilmelidir. Aynı zamanda işçi sınıfına ses ve güç olan günlük işçi basını Evrensel gazetesinin okunması ve yaygınlaşması hayati bir önem taşıyor. Standard Profil direnişinde ve diğer birçok direnişte gördüğümüz gibi Evrensel gazetesi işçi sınıfının sesi ve gücü oluyor. İşçi sınıfı gazetesinin yanında olmalı ve onu büyütmelidir.

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu gazeteci Aziz Oruç: Gazeteciyiz, haklıyız, yeniden yazacağız

SONRAKİ HABER

Marmara Depreminin üzerinden 23 yıl geçti: Fay hazır, ülke hazır değil!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa