25 Ağustos 2022 22:42

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri 404'üncü kez sırtlarını rektörlüğe döndü

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haftanın her iş günü olduğu gibi bugün de 12:15’te #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 404. kez rektörlük binasına döndüler.

Fotoğraf: Can Candan

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi’nde direniş devam ediyor.

Bugün; direnişin beş yüz doksan dokuzuncu, Naci İnci’nin ilgili kurullarının hiçbiri muhatap alınmadan, kurum iradesi hiçe sayılarak şeffaf olmayan bir şekilde Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının üç yüz altmış dördüncü, 30 Temmuz 2021 günü gerçekleştirilen destek oylamasında akademisyenlerin yüzde 95 oranında rektör adaylığına karşı olduğu açıklanan İnci’nin Matematik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Mohan Ravichandran’ı hiçbir gerekçe göstermeden dönem ortasında görevden almasının iki yüz seksen üçüncü, Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü Öğretim Görevlisi Can Candan’ı ikinci kez görevden almasının kırk birinci, Candan’ın İnci’nin talimatıyla tekrar kampüse alınmayışının ise onuncu günü.

Akademisyenler nöbet boyunca ellerinde  “Özerk, Özgür, Demokratik Üniversite” ve “Vazgeçmiyoruz” yazan dövizler taşıdılar. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sosyal medyada Gülşen'in tutuklanmasına tepki

SONRAKİ HABER

Dikili Kadın Platformu São Paulo gemisine karşı imza kampanyası başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa