14 Eylül 2022 22:05

ETF işçileri markaların önünden seslendi: Hakkımızı ver, sesimizi duy!

ETF’de 55 gündür direnişte olan işçiler üretim yaptıkları markaların önüne giderek gasbedilen haklarının ödenmesini istedi.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

DERİTEKS’in örgütlü olduğu ETF’de 55 gündür direnişte olan işçiler üretim yaptıkları markaların önüne giderek gasp edilen haklarının ödenmesini istedi. Kadıköy’de bulunan Akasya AVM’deki Mavi, Colombia ve Skechers mağazaları önünden seslenen işçiler, “Haklarımız yendi, markalar sessiz kaldı” diyerek üretim yaptığı tşörtleri ellerinde tutarak, “Bu elimizde tuttuğumuz ürünleri biz diktik. Hakkımız yendi. Dikimiyle baskımızla ürettiğimiz bu tişörtlerin karşılığını istiyoruz. Alın terimizi istiyoruz. Skecher, Mavi, Colombia bu suça ortak olma” dedi. AVM içinde mağazaların önünde “Bize kıdem yoksa size huzur yok!”, “Emeğimizin karşılığını alamadık, hakkımızın peşindeyiz”, “Colombia alma suça ortak olma”, “Skechers biz geldik duy sesimizi”, “Tasarıma değil sömürüye bak” sloganları attı.

Mağazaların içerisinde açıklama yapan DERİTEKS Genel Sekreteri Ayhan Yanılmaz, “Bu işçilerin hakkı ödenene kadar Mavi, Colombia ve Skechers önünde sesimizi, derdimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Arkadaşlarımız 55 gündür Mavi’ye diktikleri ürünlerin karşılığını alamadı. Mavi’ye yazmadığımız mektup kalmadı, ancak bu markalar sorunlarımıza sessiz kaldı. Arkadaşlarımızın hala diktikleri ürünler satılıyor ama işçiler hala bu ürünlerin karşılığını alamadı. ETF işçisi hakkını alana kadar Mavi’den, Colombia’dan, Skecher’tan ürün almayın” diye seslendi.

Basının çekim yapmasına ve işçilerin seslerine duyurmasına engel olmaya çalışan güvenlik önlemlerine karşı “Biz hakkımız için buradayız” diyen işçiler eylemlerini sürdüreceğini belirtti.

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Boşanma aşamasında olduğu Gönül Yılmaz'ı katleden erkeğin yargılanmasına başlandı

SONRAKİ HABER

“Ekmek almak bile zor”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa