Gazeteci İsmail Arı’ya şiddet uygulayan polise soruşturma açılmadı
BirGün Muhabiri İsmail Arı’yı tehdit eden, görüntü almasını engelleyen Çekmeköy İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Deniz Demir hakkında soruşturma açılmadı.
İLGİLİ HABERLER
İstanbul Valiliği, gazetecileri darbeden polislere soruşturma açılmasını engelledi
Yangın haberinde çekim yapan DHA muhabirine polisten saldırı
Gazeteciler hedef haline getiriliyor
Adalet Bakanı Bozdağ'ın basın danışmanı FOX TV muhabirinden soru sormamasını istedi
‘Gazetecinin kim olduğuna İletişim Başkanlığı karar veremez’
Polisin gazetecilere yönelik tutumu her geçen gün sertleşirken, gazetecilerin suç duyuruları ve şikayetleri sonuçsuz kalıyor.
Bunun son örneği, BirGün Muhabiri İsmail Arı’yı tehdit eden Çekmeköy İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Deniz Demir hakkında soruşturma açılmaması oldu.
BirGün'de yer alan habere göre, İstanbul Çekmeköy’deki park eylemlerini takip eden İsmail Arı, 2 Ağustos’ta Çekmeköy İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Deniz Demir’in fiziki müdahalesine ve tehditlerine maruz kaldı. Demir, Arı’nın 9 kişinin sert bir biçimde gözaltına alındığı anlarını kaydettiği telefonuna eliyle müdahale ederek çekim yapmasını engelledi. Ardından defalarca Arı’nın çekim yapmasına, yaşananları haberleştirmesine engel oldu ve basın kartını gösterip gazeteci olduğunu belirtmesine rağmen gözaltına almak istedi.
Demir’i Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet eden Arı’ya yanıt verildi.
Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen yanıtta, Demir’in "yasal görevine aykırı davranmadığı" iddia edildi. Yanıtta, "Olay tarihinde görevlilerin ihmal kastı ile hareket ettiklerine dair herhangi bir ciddi bulgu ve belgelere dayanmadığı, iddia ve şikayetin soyut ve genel nitelikte olduğu ayrıca iddialarla kesin ve inandırıcı delil veya kanıt bulunmadığı ve personelin yasal görevlerinin gereklerine aykırı davranmadıkları anlaşılmaktadır” ifadeleri yer aldı.
Yanıtta, “CİMER başvuru dilekçenizde yer alan iddia ve şikâyetiniz, disiplin yönünden herhangi bir suç teşkil etmediği anlaşılmış olup CİMER başvuru dilekçesinde yer alan iddia ve şikayetiniz, yetkili makam tarafından işleme konulmama kararı ile işlemden kaldırılmıştır” denildi.
Arı, BirGün’ün avukatları aracılığıyla Demir hakkında savcılığa suç duyurusunda da bulunmuştu. (MEDYA SERVİSİ)
Evrensel'i Takip Et