26 Eylül 2022 07:26
Son Güncellenme Tarihi: 26 Eylül 2022 18:06

Bolu'da jelatin fabrikasında gaz sızıntısı sebebiyle 3 işçi yaşamını yitirdi, 1 işçinin durumu ağır

Bolu Gerede'deki bir jelatin fabrikasında gaz sızıntısı sebebiyle 3 işçi yaşamını yitirdi, 1 işçi kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındı. Fabrikaya gelen itfaiye erleri de hastanelik oldu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Bolu'da Gerede Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir jelatin fabrikasında gece saatlerinde gaz sızıntısı yaşandı. 3 işçi yaşamını yitirdi, 1 işçi kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındı. Kurtarma çalışması esnasında gazdan etkilenen 3 itfaiye personeli, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Gece vardiyasında çalışan işçilerden biri, saat 22.50 sıralarında fabrikanın arıtma bölümünde bulunan vananın kontrolünü yapmak için alana girdikten sonra dışarıya çıkamadı. Bunun üzerine arıtma alanına giren 3 işçi daha dışarı çıkamadı. Diğer işçiler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. Olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, hareketsiz halde yerde yatan işçileri bulundukları yerden çıkardı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde işçilerden Mutlu Karataş (31), Yasin Başyiğit (23) ve Emrah Deniz'in (35) hayatını kaybettiği belirlendi.

Hayatını kaybeden 3 işçinin cenazesi, Cumhuriyet savcısının incelenmesinin ardından Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi adli tıp bölümüne götürüldü.

Zehirlenen diğer işçi Enes Kayış ise Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakımda tedaviye alındı. İşçinin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

AFAD ekiplerince yapılan gaz ölçümünde, olay yerinde yoğun miktarda hidrojen sülfür, amonyak ve karbonmonoksit olduğu tespit edildi.

İTFAİYE ERLERİ DE HASTANELİK OLDU

Öte yandan 4 işçiyi bulundukları yerden çıkaran 3 itfaiye eri de içeriye oksijen tüpleriyle girmelerine rağmen sızan gazdan etkilendi. Gerede Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan 3 itfaiye personeli, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Yaşananların ardından sirenler eşliğinde fabrikada üretime ara verildi.

BELEDİYE BAŞKANI: OLAYIN NEDENLERİ ARAŞTIRILIYOR

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, "Çok üzücü bir olay. 3 vatandaşımızı kaybettik. 1 vatandaşımızın da sağlık durumu ciddiyetini koruyor. 100 civarında çalışanın olduğu büyük bir fabrika. 1,5-2 metre çapında bir kuyu var vana odasında sadece. İçinde 50-60 santimetre civarında bir su bulunuyor. İtfaiye ekipleri, en son kuyu kontrolleri yapıldıktan sonra ölen 3 vatandaşımızı ve 1 yaralı vatandaşımızı alıp dışarıya çıktı. Olayın nedenleri araştırılıyor" dedi.

Gerede Cumhuriyet Başsavcılığınca iş cinayetiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Fabrikanın gece vardiyası amiri ve fabrika müdürü ile olayın tanıklarının ifadelerine başvuruldu.

İŞÇİLER İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Otopsi işlemleri tamamlanan işçiler için Gerede ilçesindeki Yeni Cami'de cenaze töreni düzenlendi.

İşçilerden Karataş Yunuslar köyü, Başyiğit ise Yakakaya köyünde toprağa verildi. Deniz'in cenazesi ise defnedilmek üzere Ordu'nun Ünye ilçesine gönderildi.

FABRİKANIN AÇILIŞINI BAKAN VARANK YAPMIŞTI

Fabrikanın açılışını 2 Temmuz 2021'de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yapmıştı.

Varank açılışı "Avrupa’nın jelatin üretim kapasitesi en büyük fabrikası Halavet Jelatin Fabrikası" şeklinde duyurmuştu.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AB, İran'a "Protestoculara şiddeti durdur, interneti aç" çağrısı yaptı

SONRAKİ HABER

Samsun Alaçam'da kadın cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa