12 Ekim 2022 15:25

Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Kınacı'nın davası görüldü, savcı beraat istedi

Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Görkem Kınacı, BirGün Gazetesi Haber Müdürü Uğur Şahin ve birgun.net Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Uğur Koç'un yargılandığı davada savcı beraat istedi.

Uğur Koç (solda), Uğur Şahin (ortada) ve Görkem Kınacı (sağda) | Fotoğraflar: Evrensel ve BirGün

Paylaş

Evrensel Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Görkem Kınacı, BirGün Gazetesi Haber Müdürü Uğur Şahin ve birgun.net Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Uğur Koç'un AYM üyesi İrfan Fidan'ın şikayetiyle yargılandığı davada savcı beraat istedi. Savcı “haberde kullanılan ifadeler düşünce ve düşünceyi açıklama özgürlüğü kapsamındadır” derken, mahkeme davayı 19 Ekim saat 14.25’e erteledi. 

Basın İlan Kurumunun (BİK) ilan ve reklam yayımlama hakkımızı hukuksuz şekilde iptal etmesi yetmedi, gazetemize açılan davalar da devam ediyor. Görkem Kınacı ile birlikte Uğur Şahin ve Uğur Koç’un Anayasa Mahkemesi üyesi İrfan Fidan’ın şikayeti üzerine “iftira” ve “kamu görevlisine hakaret” suçlamalarıyla yargılandıkları davanın ikinci duruşması bugün Beykoz 6. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

İddianamede gazetecilere yöneltilen suçlamalara Evrensel ve BirGün’ün web sitelerinde 11 Ekim 2020 tarihinde yayımlanan haberler delil olarak gösterildi. 

"DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA…"

Esas hakkındaki mütalaasında beraat talep eden iddia makamı; haberin içeriğinde bahsedilen hususların kesin ifadelerle değil iddia olarak dile getirildiğini, yine paylaşılan içerikte katılanın onur, şeref ve saygınlığının rencide edecek mahiyette ifadeler kullanılmadığını, ifadelerin düşünce ve düşünceyi açıklama özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini, paylaşımda herhangi bir ismin de zikredilmediğini belirtti.

Mahkeme bir sonrası duruşmayı 19 Ekim 2022 saat 14.25’e erteledi. 

Aynı paylaşımlarla ilgili İrfan Fidan’ın eşi tarafından da suç duyurusunda bulunulmuş, İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada Görkem Kınacı hakkında beraat kararı verilmişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yurtlara yerleşemeyen ODTÜ hazırlık öğrencileri: Kampüse ulaşmak ayrı, yaşamak ayrı dert!

SONRAKİ HABER

Fransa’da sendikalar hükümetin "zorla çalışma" talimatına uymayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa