19 Ekim 2022 15:33

Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Görkem Kınacı beraat etti

Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Görkem Kınacı ile BirGün Gazetesi Haber Müdürü Uğur Şahin ve birgun.net Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Uğur Koç’un yargılandığı davada beraat kararı verildi.

Uğur Koç (solda), Uğur Şahin (ortada) ve Görkem Kınacı (sağda) | Fotoğraflar: Evrensel ve BirGün

Paylaş

Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Görkem Kınacı’ya, AYM üyesi İrfan Fidan tarafından “iftira” ve “kamu görevlisine hakaret” iddiasıyla açılan davada mahkeme beraat kararı verdi. 

Evrensel Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Görkem Kınacı ile BirGün Gazetesi Haber Müdürü Uğur Şahin ve birgun.net Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Uğur Koç’un, İrfan Fidan’ın şikayeti üzerine, “iftira” ve “kamu görevlisine hakaret” suçlamalarıyla yargılandıkları davanın üçüncü duruşması Beykoz 6. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. 

Mahkeme “iftira ve hakaret suçlarından cezalandırılması için her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delillerin bulunmadığına" hükmederek Görkem Kınacı, Uğur Şahin ve Uğur Koç’un beraatlerine karar verdi.

İddianamede; Evrensel ve BirGün’ün web sitelerinde 11 Ekim 2020 tarihinde Ahmet Şık’ın “üst düzey bir yargı mensubu” hakkındaki iddialarını paylaştığı tweet'lere dair haberler delil olarak gösteriliyordu.

CUMHURİYET'E TAZMİNAT CEZASI

Öte yandan Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) Gazeteci Mehmet Kızmaz ve Cumhuriyet gazetesi aleyhine açtığı manevi tazminat davası görüldü. “Davayı kısmen kabul ettik” diyen hakim, Mehmet Kızmaz ve Cumhuriyet gazetesinin TÜGVA'ya 15 bin TL tazminat ödemesine karar verdi.

CİHAN’IN DAVASI 14 ARALIK’A ERTELENDİ

MLSA’da yer alan habere göre; gazeteci Metin Cihan’ın “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak” suçlamasıyla yargılandığı TÜGVA Belgeleri Davasının beşinci duruşması da görüldü. Mahkeme, Metin Cihan hakkındaki yakalama emrinin infazının beklenmesine karar verdi. Bir sonraki dava 14 Aralık'ta görülecek.

ÖZGÜR GÜNDEM DAYANIŞMA DAVASI 1 ŞUBAT’TA

Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin‘in “Özgür Gündem Dayanışma Davası” kapsamında “terör örgütü propagandası yapmak”, “suç işlemeye alenen tahrik etme” ve “suçu ve suçluyu övme” suçlamalarıyla yeniden yargılandığı dava görüldü. Dava 1 Şubat’a ertelendi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tunus’ta denizde kaybolan mülteciler için genel greve gidildi

SONRAKİ HABER

Amasra'da maden ocağında bilirkişi incelemesi: İhmal var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa