08 Kasım 2022 21:32

ODTÜ öğrencileri Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına alınmadı

ODTÜ öğrencileri bugün Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına alınmadı, “Rant Yolu Projesi İptal Edilsin” diyen 7 öğrenci gözaltına alındı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

ODTÜ öğrencileri ve ODTÜ toplulukları bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde “Rant Yolu Projesi İptal Edilsin!” demek için toplandı.

Bilkent-İncek yol projesi olarak adlandırılan projenin iptali için 1731 dilekçe toplayan ODTÜ bileşenleri, bu dilekçeleri  7 Kasım tarihinde ABB’ye teslim ettiler. Bugün ise ABB önünde toplanarak basın açıklaması gerçekleştiren ODTÜ öğrencileri, basın açıklamasının ardından yine bugün gerçekleşecek ABB meclis toplantısına katılma istemlerini ilettiler.

"KOVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler ile İlgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi"nin yürürlükten kaldırılması ile beraber pandemi tedbirlerinin de kaldırılmış olmasına rağmen geçtiğimiz toplantılarda olduğu gibi meclis toplantısına alınmayan öğrenciler bu karara tepki gösterdi. Tepkilerin ardından güvenlikle öğrenciler arasında yaşanan arbede sonrası 7 öğrenci temsilci olarak görüşmek üzere kabul edildi.

ÇEVİK KUVVETTEN ÖĞRENCİLERE MÜDAHALE

Temsilciler ile görüşmeye başlanmasının ardından görüşme tam olarak sağlanamadan ABB önüne gelen çevik kuvvet ekipleri öğrencileri darbetti. Öğrenciler ve çevik kuvvet ekiplerinin arasında arbedenin yaşandığı olayda öğrenciler ABB önünden sert müdaheleler eşliğinde uzaklaştırıldı. öğrencilere yapılan polis saldırısı sırasında 7 kişinin gözaltına alındığı aktarıldı.

BELEDİYEDEN "ÇALIŞMAMIZ YOK" SAVUNMASI

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, ABB'nin ODTÜ arazisi içerisinde herhangi bir çalışması olmadığı savunuldu. Belediye meclisine 2,5 yıldır sadece basın mensuplarının alındığı belirtilen açıklamada, "Meclis toplantıları canlı yayınla halkımıza iletilmektedir. Meclise katılım konusunun kısıtlanması ODTÜ Yolu ile alakalı değildir. Nitekim konu ile ilgili belediye merkez binamız önünde haftalardır stant açılmasına ve protesto girişimlerine asla müdahale edilmemiştir. Ankara Büyükşehir Belediyesi tüm rant projelerine karşı büyük bir mücadele vermektedir. Bu süreçte ideolojik ve manipülatif sebeplerle sosyal medyada paylaşım yapan, halihazırda bir çalışma yapılmadığı halde 'yapılıyormuş gibi' açıklamalarda bulunan, olay çıkmasından medet uman ve bundan beslenen kesimlerin açıklamalarına itibar edilmemesini rica ediyoruz" denildi.

(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eczacılık öğrencileri mitinge hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

Tıp öğrencileri TTB’ye yönelik saldırılar hakkında ne düşünüyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa