17 Kasım 2022 21:12

KESK heyeti 59 gündür direnen Euroserve (Marlboro) işçilerini ziyaret etti

KESK heyeti ve İzmir Şubeler Platformu 59 gündür direnen Euroserve (Marlboro) işçilerini ziyaret etti. 

Fotoğraf: Gıda-İş

Paylaş

DİSK/Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan ve 59 gündür direnen Marlboro işçilerinin eylemine KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ziyarette bulundu.

İzmir Torbalı'da yer alan Philip Morris (Marlboro) fabrikasında faaliyet yürüten Euroserve işçileri sendikal hakları için 59 gündür direniyor. Atılan işçilerin geri alınması, sendikal haklarının tanınması için mücadele eden Marlboro işçilerinin fabrika önündeki eylemine destek ziyareti sürüyor.

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve Eğitim Sen Genel Sekreteri İkram Atabay'ın yanı sıra KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, Haber-Sen 6 No’lu Şube Başkanı Ayhan Zengin, Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal, SES İzmir Şube Eşbaşkanı Nursel Yücesoy, Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, Tüm Bel-Sen 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu üyesi Muzaffer Fırat işçileri ziyaret etti.

“KESK OLARAK MÜCADELENİZİN YANINDAYIZ”

Ziyarette konuşan Gıda-İş Ege Bölge Temsilcisi Ufuktan Öden kısaca gelişmelerden bahsederek, ITUC Kongresi'nde Marlboro'nun gündeme alındığını ve Çalışma Bakanlığı'nın buradaki gelişmeleri araştırmak için 3 müfettiş görevlendirdiğini söyledi.

Söz alan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ise işçilerin sendikal hakları için verdiği mücadelenin önemine değinerek, KESK olarak işçilerin haklı mücadelelerinin yanında oldukları söyledi.

Bozgeyik, “Uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan sözleşmelerle işçinin kendi sendikasını seçme, özgürce toplu pazarlık hakkının tanınması için uzun süredir tartışma yapıyoruz. Burada sendikal örgütlenmenin önünde engellerin kaldırılması ve işten çıkarılan arkadaşların işe iade edilmesi, toplu pazarlık hakkının tanınmasını taleplerini bizlerde savunuyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kaktüs Genç Kadın Derneğinde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Ahmet Davutoğlu: Başbakanlık dönemimde kullandığım uçakla uyuşturucu taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa