05 Aralık 2022 15:35

Nilüfer Belediye Başkanı Erdem: Bu bir siyasi linçtir asıl hedefleri CHP’dir

Son günlerde gericiler tarafından hedef gösterilen ve İçişleri Bakanlığı tarafından inceleme başlatılan Nilüfer Belediyesi Başkanı Turgay Erdem yaşananların bir siyasi linç olduğunu söyledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Son günlerde gericiler tarafından hedef gösterilen ve sonrasında İçişleri Bakanlığı tarafından inceleme başlatılan Nilüfer Belediyesi hakkındaki iddialara ilişkin Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem basın toplantısı düzenledi.

Erdem, “Bu siyasi bir linç girişimidir ve öyle anlaşılıyor ki asıl hedef CHP’dir” diyerek Nilüfer Belediyesi’nin hedef haline getirilmesinde amacın bir karalama kampanyası olduğunu söyledi.

Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin ‘Toplumsal Cinsiyet Atölyesi’ gericiler tarafından hedef gösterilerek Nilüfer Belediyesi’nin yıllardır çalışma yürüten ‘Eşitlik Birimi’ hedef alınmıştı. Gericiler Nilüfer Belediyesi önünde eylem yaparken bir grup ülkücü ise Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisine gelerek tehditler savurmuştu.

Yaşanan olaylarla ilgili Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem basın toplantısı düzenledi.

Nilüfer Belediyesi’nin LGBTİ bireylere özel herhangi bir merkezi olmadığını söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Gençlik Evi’nde gençlere yönelik Toplumsal Cinsiyet Atölyesi organize edildiğini bahsedilen merkezin Nilüfer’de gençlerin eğitim çalışmalarını yürüttüğü bir mekan olduğunu belirtti.

“YANDAŞ BASININ ATTIĞI BAŞLIKLAR NEFRET SUÇU”

Milli Eğitim bünyesinde bile toplumsal cinsiyet eşitliği içeriğiyle sosyal organizasyonlar yapıldığını söyleyen Turgay Erdem, gençleri şiddet kavramını sorgulamaya yöneltilmesi bakımından bunun doğru bir iş olduğunu ama Nilüfer Belediyesi yapınca bu durumun siyaseten karalama kampanyalarına hedef olur açıklamasını yaptı.

Nilüfer Belediyesi’nin sanki gençleri eşcinselliğe teşvik ediyormuş gibi asılsız, kasıtlı ve siyaset uğruna halkı yanıltarak kamu barışını bozacak yayınlar yapıldığını söyleyen Erdem, bu iddiaları reddettiğini ve kınadığını belirtti. Vatandaşlarımızdan, bu yalan haberler üzerine kurulu karalama kampanyalarına alet olmamalarını ve gerçeği sorgulamalarını rica ediyorum diyen Erdem yandaş basının bu süreçte attığı başlıkların nefret suçu olduğunu belirterek bunun siyasi bir linç girişimi olduğunu ve asıl hedefin CHP olduğunu söyledi.

 “BUNU YAPAN ZİHNİYET İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ KALDIRAN ZİHNİYET”

Kendilerine gazeteci diyen kişilerin yaptığı haberlerin son derece çirkin olduğunu ifade eden CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, hiç kimse Nilüfer sokaklarını terörize etmeye kalkmasın dedi. Türkiye’de yaşanan şiddet olaylarının; çocuk istismarının, kadın cinayetlerinin örneklerini veren Yılmaz asıl protesto edilmesi gereken konuların bu konular olması gerektiğini ifade etti.

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca da Toplumsal Cinsiyet Atölyesi’nin hedef gösterilmesini eleştirerek bunu yapan zihniyetin İstanbul sözleşmesini kaldıran zihniyet olduğunu ifade etti. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK Adana'da 17 Aralık mitingine çağrı yaptı

SONRAKİ HABER

AİHM, gazetecilerin tutuklanmasına dair Türkiye’den savunma istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa