11 Aralık 2022 12:58

Çankaya’da okurlarımız Evrensel için buluştu 

EMEP Çankaya İlçe Örgütü gazetemizin resmi ilan hakkının iptal edilmesine karşı dayanışma kahvaltısı düzenledi. Etkinlikte; "Evrensel, nerede bir haksızlık varsa onu yazdığı için yaşıyor" denildi.

Footoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi Çankaya İlçe Örgütü gazetemizin resmi ilan hakkının iptal edilmesine karşı dayanışma kahvaltısı düzenledi. 

“Evrensel seninle güçlü” şiarıyla düzenlenen etkinlikte konuşan EMEP Çankaya İlçe Başkanı Haydar Coruk, Evrensel’in ilan hakkının resmi ilanı hakkının kesilerek susturulmasına izin vermeyeceklerini vurguladı. Coruk, “Onlar baskılarını artırdıkça biz daha fazla gazete okuyarak cevap vereceğiz. Onlar istiyor ki Evrensel maden ocaklarındaki iş cinayetlerini yazmasın, Amasra’yı Soma’yı Ermenek’i kimse duymasın. Toprağı suyu havası ormanı için mücadele eden köylülerden kimse haberdar olmasın istiyorlar. Evrensel yalanın üzerindeki perdeyi yırtmaya, gerçekleri yazmaya devam edecek. Evrensel, nerede bir haksızlık varsa onu yazdığı için yaşıyor. Sen çok yaşa Evrensel!” dedi.

"EVRENSEL DAYANIŞMAYLA YAŞAMAYA DEVAM EDECEK"

Ardından konuşan Evrensel Ankara Temsilcisi Birkan Bulut, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birliktelikler Basın İlan Kurumu’nun gazeteleri cezalandırma aracına dönüştüğünü söyledi. Okurların gazetemizi daha fazla okutmak için birden fazla gazete alması gibi hukuksuz gerekçelerle Evrensel’in resmi ilan hakkının iptal edildiğini belirten Bulut; “Evrensel’i bu yöntemlerle susturabileceklerini, mali olarak çökertebileceklerini zannediyorlar. Çünkü Evrensel’i sadece bir gazeteden ibaret görüyorlar. Oysa Evrensel işçilerin emekçilerin, kadınların, gençlerin sesidir. Evrensel işyerlerimizde büyüyen sömürünün fabrikaların dört duvarı arasına sıkışmaması için var. Evrensel kadınların yaşamak istiyoruz çığlığı için var. Evrensel 6 yaşında çocukların cemaat ve tarikatların istismarla dolu karanlık dünyasına hapsolmasın diye var. Evrensel yeni bir dünyayı kurma mücadelemiz için, işçi ve emekçileri bu sömürü düzenine karşı mücadele edebilsin diye var. Bu dayanışma ve mücadele var oldukça Evrensel de yaşamaya devam edecek” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Sanayi ve Teknoloji ile Milli Eğitim bakanlıklarının bütçelerinin görüşmelerine başlandı

SONRAKİ HABER

Şili’deki Lascar yanardağı patladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa