11 Aralık 2022 22:46

HDP Hatay İl Örgütü: Açlık ve yoksulluk kaderimiz değil, gasbedilmiş emeğimiz

HDP Hatay İl Eş başkanı Hülya Ateş, asgari ücrete dair yapılan açıklamad a“Emeğimizin karşılığını alacağız. Açlığa ve yoksulluğa mahkûm olmayacağız” dedi.

HDP Hatay İl Örgütü: Açlık ve yoksulluk kaderimiz değil, gasbedilmiş emeğimiz

Fotoğraf: MA

HDP Hatay İl Eş Başkanı Hülya Ateş, "Açlık ve yoksulluk kaderimiz değil, gasp edilmiş emeklerimizdir. Asgari ücret, ILO’nun ‘işçinin ve ailesinin gereksinimlerinin karşılanması’ ilkesine uygun belirlenmelidir"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hatay İl Örgütü, il binaları önünde “Halk İçin Bütçe, İnsanca Yaşayacak Asgari Ücret” konulu basın açıklaması yaptı. Asgari ücretin 12 bin 500 TL olması gerektiğini ifade ede HDP Hatay İl Eş Başkanı Hülya Ateş, insan onuruna yakışır bir ücret için mücadeleyi aralıksız bir biçimde sürdüreceklerini dile getirdi. “Savaşa, talana sömürüye artık yeter diyoruz” diyen Ateş, “Emeğimizin karşılığını alacağız! Açlığa ve yoksulluğa mahkûm olmayacağız. Eşit işe eşdeğer ücret uygulansın! Alın terimize sahip çıkalım! Asgari ücret temel ihtiyaçları karşılamaktan çok uzak! İnsan onuruna yaraşır ücret istiyoruz! Açlık ve yoksulluk kaderimiz değil, gasp edilmiş emeklerimizdir. Asgari ücret, ILO’nun ‘işçinin ve ailesinin gereksinimlerinin karşılanması’ ilkesine uygun belirlenmelidir” şeklinde konuştu. (Hatay/MA)

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Sezgin Tanrıkulu: "Depremin maliyetini en aza indirmek için her ay vergi veriyoruz. Nereye harcandığını bilmiyoruz"

Evrensel'i Takip Et