27 Aralık 2022 18:59

CHP'li Levent Gök: Roboski'den devletin üst kademesi sorumlu

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Roboskili aileleri ziyaretinde "Devletin üst kademesi sorumlu olduğu için bu olay kapılmaya, unutulmaya ve soğutulmaya çalışılıyor” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, 28 Aralık 2011'de 34 yurttaşın öldürüldüğü Roboski Katliamı'nın yıldönümü öncesi Uludere'de yakınlarını yitiren ailelerle bir araya geldi, ailelerle birlikte 34 yurttaşın mezarına karanfil bıraktı. Levent Gök, "Devletin üst kademesi sorumlu olduğu için bu olay kapılmaya, unutulmaya ve soğutulmaya çalışılıyor” diye konuştu.

"ADALET GELMEDİ"

"Roboski: Uludere'nin Gözyaşları" kitabını Roboski'de hayatını kaybedenlere ithaf ettiğini söyleyen Levent Gök, bütün gelirin ailelere verileceğini söyledi. Aileler için kitapları kaybettikleri çocuklarının ismi ile imzaladı.

"Yakın tarihimizin acı olaylarından Roboski katliamının üzerinden 11 yıl geçmiş olmasına rağmen, failler Ankara'nın karanlık dehlizlerinde gizleniyor" diyen Gök, 11 yıldır acının devam ettiğini belirterek, "Anma törenlerine geldiğimizde hep göz göze geldik hep birlikte ağladık ve birbirimize sarıldık. Hepiniz umutla adaletin gelmesini beklediniz. Maalesef ısrarla adalet gelmedi. Aslında olay karanlık dehlizlerde olan bir olay değildir. Şimdiki Cumhurbaşkanı ve o dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, karanlık dehlizlerde kalmayacak sözünü size verdiği zaman işin ne olduğunu kendisi çok iyi biliyordu" dedi.

"DEVLETİN ÜST KADEMESİ SORUMLU"

Levent Gök, katliamın kapatılmaya çalışıldığını ancak gerçek faillerin yargı önünde hesap verene dek Roboski için adalet arayışlarına devam edeceklerini söyledi. Gök, "Sevgili anneler çocuklarınızın ölümüyle sonuçlanan bu olay biliniz ki karanlık bir olay değildir. Çok berrak ve net bir olaydır. Bu olay çok net olduğu için adalet Roboski’ye gelmiyor. Devletin bütün üst kademesinin sorumluluğunda olan bir olaydır. MİT’ten Genel Kurmaydan tutun bütün üst düzey Milli Güvenlik Kurulu yöneticilerine ve Genel Kurmay Başkanı Yaşar Güler'e kadar karar mercii tarafından alınan bir durum bu. Devletin üst kademesi sorumlu olduğu için bu olay kapılmaya, unutulmaya ve soğutulmaya çalışılıyor” diye konuştu.

"UNUTTURMAYA YÖNELİK BİR ÇABA GÖRDÜM"

Gök, kitap yazma sürecinde neler yaşadığını da şöyle anlattı: "Roboski olayından 40 gün sonra biz komisyon olarak köye geldik. Bugün burada görüştüğümüz anneler o günde ellerinde çocuklarının fotoğraflarını taşıyorlardı. Beni bir odaya aldılar ve dediler ki, sizden bu olayı aydınlatmanızı bekliyoruz. Size güveniyoruz dediler. Sarıldık birbirimize ağladık. Dosyayı incelemeye başladıkça, iktidarın olayı kapatmaya ve zamana yaymaya dönük bir çabasını çok net gördük. Arzu ettiğimiz belgeler gelmiyordu. Ben elimdeki belgelerin dışında kendi araştırmalarımı da katarak olayın devletin üst kademelerini ilgilendirdiğini gördüm. O ailelere verilen sözlerin aslında bir yanıltmaya dönük bir zamana yayarak zamanla unutturmaya yönelik bir çaba olduğunu gördüm. O zamandan beri olayın iç yüzünü paylaşmaya gayret ettim."(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DEÜ’de sağlık emekçileri düşük teşvik ödemelerini protesto etti 

SONRAKİ HABER

"Soylu yargılanacak" açıklamasının ardından gözaltına alınan Didar Gül serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa