29 Aralık 2022 18:47
Son Güncellenme Tarihi: 29 Aralık 2022 19:03

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, DBP'ye dayanışma ziyaretinde bulundu

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve beraberindeki heyet, Demokratik Bölgeler Partisi’ne dayanışma ziyaretinde bulundu.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve beraberindeki heyet, 23 Aralık'ta  Genel Merkezi olmak üzere 9 kentte parti il binaları basılarak Eş Genel Başkan Keskin Bayındır ve DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Hayrettin Altun'un da aralarında bulunduğu partililerin tutuklanmasına ilişkin Demokratik Bölgeler Partisi’ne (DBP) dayanışma ziyaretinde bulundu. Akdeniz’i, DBP Genel Merkez Diyarbakır İrtibat Bürosu’nda DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk karşıladı.

Ziyarette konuşan Ercüment Akdeniz, DBP'ye yapılan operasyonu, tutuklamaları genel baskı atmosferinin devamı olarak niteleyerek "Bu hukuksuzlukların Türkiye işçi sınıfının da görmesi Demirtaş'a getirilen haksız, hukuksuz tutuklamalar, cezalar, rehin alma siyaseti neyse bu da öyle bir şey. Aynı şekilde onlara da uygulanan kayyum rejimi ile DBP'ye uygulanan operasyon aynı şey. Ama biz bunun Türkiye halklarının, işçi sınıfının daha geniş görmesi gerektiğini düşünüyoruz. Şu anda 200 bine yakın işçinin grevi yasaklanıyor, bu işçilerin bir kısmı da Bekart işçileri. Bütün işçi sınıfı bilsin ki DBP'ye yönelik bu operasyon, siyaset ablukası onların grevine konan şeyle aynı şeydir. Dolayısıyla yine İstanbul Büyükşehir Belediye'sine yönelik, sayın Ekrem İmamoğlu hakkında verilen siyasi yasak, şimdi 'terör' soruşturmaları, Süleyman Soylu'nun açıklamaları ortada tüm bunlar aslında iktidarın düne kadar Kürtleri, sosyalistleri, devrimcileri aslında terörist olarak gördüğü yaklaşımının şimdi daha da genişlettiğini gösteriyor. Hal böyle olunca Diyarbakır'daki kayyumlar, HDP'nin kapatılma girişimi, DBP'ye yönelik baskılar ne ise,bugün İBB'ye uygulanan yarın diğer belediyelere, sosyal demokrat siyasetçilere de uygulanacak baskılarla aynı şeydir" diye konuştu.

"BASKILARI TOPYEKÜN MÜCADELE İLE PÜSKÜRTEBİLİRİZ"

Akdeniz, bu süreçte birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyleyerek, dayanışma vurgusunda bulundu: "Nasıl ki İstanbul’daki karar için ordaysak bugün de DBP’ye uygulanan baskı için buradayız. Bu iki demokrasi ve özgürlük arayışı birleşmeden bir çıkış olmaz. Siyasal alanda kendisini var etmek isteyen bir halk var.Bütün zorluk ve engellere rağmen. Demokratik siyaset kanallarının kapanması engelleniyor, gerilime çatışma ortamına da zemin hazırlayan ortama neden olur. Hem parti olarak hem de Emek ve Özgürlük İttifakı olarak hep beraber bu zorlukları mutlaka aşacağız. Bunu ancak topyekûn bir mücadele ile püskürtebiliriz.”

“BÜTÜN HALKLARI BİR ARAYA GETİRECEK SİYASETLE ÇIKIŞ OLABİLİR”

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ise yaşanan operasyonların bugün Türkiye’nin geldiği noktanın özeti olduğunun altını çizdi. Aydeniz, "2015 sonrası aslında hem MHP ile alınan ittifak süreci hem tek adam rejimi kendini dayandırdığı yeri Kürt sorunun demokratik yol ve yöntemlerle çözülmemesindeki ısrar olduğunu görüyoruz.. Bu ısrar Türkiye'nin demokratik bir ülke olmadığının bir göstergesi. Bugün kayyum rejimi tüm ülkeye yayıldıysa, herkesin kapısını çalışıyorsa bunun asıl sebebi Kürtlere karşı sessiz olunmasıdır. Bu aşamada hem Emek ve Özgürlük İttifakının hem de HDP’nin oluşturduğu 3.yol siyaseti hepimizi bir araya getiren bir siyaset. Sadece siyasi partilerin değil toplamda bütün halkları bir araya getiren bir siyasetle buradan çıkış olabileceğini söylüyoruz. Bununla Kürt halkının verdiği mücadelenin kitleselleşmesi ve toplumsallaşması Türkiye’yi demokratikleştirecektir" dedi.

Açıklamaların ardından EMEP Genel Başkanı Ercümet Akdeniz, Sor Yayınlarından çıkan Arjin Arin’in kitap setini tutuklanan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Hayrettin Altun’a gönderilmesi üzere bıraktı. Ziyaret dayanışma ve teşekkür mesajları ile son buldu.

(Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Grevdeki Kartonsan işçileri sordu, Dr. Murat Özveri ve Prof. Dr. Aziz Çelik yanıtladı | Adaletin İş Yüzü

SONRAKİ HABER

Konya'da öğrenci servisi ile otomobilin çarpışması sonucu 6 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa