11 Ocak 2023 14:01

Adana Eczacı Odası: “İlaç yokluğu” giderek “İlaç kıtlığı”na dönüşüyor

‘İlaç yokluğu’nun giderek ‘İlaç kıtlığı’na dönüştüğünü söyleyen Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Mürsel Yalbuzdağ, ilaç sıkıntısının halk sağlığını tehdit eder hale getirdiğini belirtti.

Adana Eczacı Odası: “İlaç yokluğu” giderek “İlaç kıtlığı”na dönüşüyor

Fotoğraf: Özlem Songül Abayoğlu / Evrensel

‘İlaç yokluğu’nun giderek ‘İlaç kıtlığı’na dönüştüğünü söyleyen Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “Türkiye genelinde yaşanan ilaç sıkıntısı hem biz eczacıları, hem de vatandaşlarımızı mağdur ettiği gibi artık halkın sağlığını tehdit etmeye başlamıştır” dedi.

“GÜÇ BELA BULDUĞUMUZ İLAÇLARI VERDİKTEN SONRA RAFIMIZA KOYACAK İLAÇLARI BULAMIYORUZ”

Bazı ilaçlara erişimin giderek imkânsızlaştığını ifade eden Adana Eczacı Odası Başkanı Ö. Mürsel Yalbuzdağ, Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada “Sağlık otoritesi tarafından, taleplerin karşılanmadığı her geçen gün; sıkıntı daha da artacaktır.” dedi. Halkın ilaca erişimindeki sıkıntıların acilen giderilmesi gerektiğini belirten Başkan Ecz. Yalbuzdağ, “Ayladır ilaç krizini gündeme getirerek, biran önce çözüm bulunması için, halkın ilaçsız kalmaması için yoğun çaba gösterdik. Artık halkın ilaca erişimi imkânsız hale gelmektedir. Eczanelerin stoklarında, ecza depolarının stoklarında ilaçlar bulunmamaktadır. Yetkililer ‘ilaç sorunu yok’ diyerek sorunu görmezden gelemezler. İlaç sıkıntısı inanılmaz boyuta ulaştı, hastalara güç bela bulduğumuz ilaçları verdikten sonra rafımıza koyacak ilaçları bulamamaktayız.”

“KIŞ AYLARINDA ANTİBİYOTİKLER, AĞRI KESİCİ, ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ ÇOCUK ŞURUPLARI SAĞLANMALI"

Başkan Ecz. Yalbuzdağ, “Kış aylarında ve hastalıkların arttığı bir dönemde olmamızdan dolayı özellikle antibiyotikler, ağrı kesici, ateş düşürücü çocuk şuruplarında yokluk yaşıyoruz. Bizler, hastalarımıza şifa dağıtmak isterken, onlara ilaçlarını temin edememenin sıkıntısını yaşıyoruz. Sorumlusu olmadığımız halde bulunamayan ilaçlar ile ilgili halkımızla karşı karşıya geliyoruz. Sağlık Bakanlığı bir an önce gerekli önlemleri almalıdır, ilaçların bulunabilirliği derhal sağlanmalıdır. Tedbirlerin alınmadığı, düzenlemelerin yapılmasında geç kalınan her dakika, vatandaşların ilaca erişimine engel olmaktadır.” diye konuştu. (Adana/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çocukları öğüten çark

Çocukları öğüten çark

Yoksulluğun pençesindeki ailelerin çocukları tüm dünyada acımasızca emek piyasasına çekilirken, Türkiye kapitalizmi bu konuda en önde koşuyor. Çarklar köle koşullarında dönsün diye devlet gücünü seferber etmekten geri durmayan iktidar, milyon milyon işçileştirdiği çocukların da uzun ve ağır çalıştırılmasına, onlarcasının ölüme sürüklenmesine göz yumuyor.

2.3 milyon çocuk MESEM kapsamında günde 8-10 saat çalışıp ustalık belgesi aldı

15-17 yaş grubundaki neredeyse her 4 çocuktan biri çalışma hayatında

71 çocuk 2024'te çalışırken hayatını kaybetti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et