152 yıllık İskenderun Latin Katolik Kilisesi depremde ağır hasar gördü
Hatay’ın İskenderun ilçesinde 152 yıllık Latin Katolik Kilisesi’nin büyük kısmı deprem sonrası yıkıldı.
İLGİLİ HABERLER
Antakyalı Ortodokslar depremin yıktığı kentlerinde gönüllü ekiple mutfak kurdu
Canlı blog 4. gün | Maraş'taki 2 deprem 10 ili vurdu: Can kaybı en az 17 bin 674
Maraş merkezli depremin en çok etkilediği illerden Hatay’ın İskenderun ilçesinde 152 yıllık Latin Katolik Kilisesi’nin büyük kısmı yıkıldı.
Yapımı 13 yıl süren ve Anadolu Katolik Kilisesi’nin merkezi olan İtalyan Latin Katolik Kilisesi, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesindeki 7.7’lik depremle yıkıldı. 152 yıllık tarihi kilisenin ayin ve cenaze törenlerinin gerçekleştirildiği alanın neredeyse tamamen yıkıldığı görüldü. Meryem Ana Heykeli’nin ayakta kaldığı kilisede yaşamını yitiren ya da yaralanan kimsenin olmadığı bildirildi.
Hz. İsa’nın 12 havarisinden biri olan St. Pierre'nin, M.S. 29-40 tarihleri arasında Antakya’ya geldiği ilk kilise olan St. Pierre Kilisesi’nin ise depremlerden etkilenmediği görüldü. Mağara kilise olan St. Pierre Kilisesi'nin görevliler tarafından tedbir amacıyla, kapılarının kilitlendiği görüldü. Kiliseye çıkmak için yapılan merdivenler ve zeminde de bozulma olmadığı gözlendi.
NEHNA PLAFTORMU: HATAY'DA GÖNÜLLÜ EKİPLE MUTFAK KURUYORUZ
Evrensel'e konuşan Antakyalı Ortadoksların kurduğu Nehna Platformundan Anna Maria Beylunioğlu, büyük yıkımın yaşandığı Hatay'da gönüllü ekiple mutfak kurduklarını anlattı, ihtiyaçları duyurdu. Beylunioğlu, yıkılan ya da büyük hasar alan kiliseleri de duyurdu.
(HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et