12 Şubat 2023 15:27

Antep’in köylerine yardımlar ulaşmıyor

Antep’te gönüllü olarak köylere yardım götüren Mustafa Sinek ve Asiye Sığınan, Gaziantep Nurdağı ve civar köylerdeki yaşanan süreçleri değerlendirdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Özgür ÇAMOĞLU
Antep

Maraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde yıkıma ve can kaybına sebep oldu. Etkilenen iller arasında bulunan Antep’te gönüllü olarak köylere yardım götüren Mustafa Sinek ve Asiye Sığınan, Gaziantep Nurdağı ve civar köylerdeki yaşanan süreçleri değerlendirdi. Taşıdıkları yardımları kendi kişisel bağlantıları ile bulduklarını, AFAD ve Kızılay’dan yardım almadıklarını söylediler.

Sinek, halkın perişan olduğunu, dağıtımlar sırasında izdiham çıktığını ve yardımların insanların ihtiyacına göre yapılmadığını belirtti. Sahada çalışan jandarmanın ve AFAD çalışanlarının canından bezdiğini belirtti. Hasta ve çocuk bezi gibi ihtiyaçların devam ettiğini belirten Sinek, “Oraya bir toplanma alanı lazım. Nurdağı’nda her yer yıkılmış. Biz buradan arabalara ne varsa yükleyip yükleyip götürüyoruz. Buradan yetkililere sesleniyorum; oraya bir yardım merkezi lazım” dedi.

“KÖYLERDE YİYECEK YOK”

Asiye Sığınan, “Nurdağı diye bir şey yok! Yol diye bir şey yok. Orada garip bir durum var. Düzgün bir organizasyon olsa bu halk, bu insanlar gerçekten bu halde olmaz diye konuştu. Çadır, ısıtıcı ve battaniyenin eksik olduğunu belirten Sığınan, “Evlerin önüne oturmuşlar, ateşin içinde barınıyorlar. Yiyecek yok onlarda, ama merkezde çok var, köylere dağıtılmamış. Oralara girilmemiş. Sizden tek ricam yardım edelim. Bu süreci hep beraber atlatacağız, biz birlik için varız” ifadelerini kullandı.

Sığınan, 2 gün önce yardım götürdükleri Adıyaman Besni’yi de değerlendirdi. “Çadır, ısıtıcı yok, jeneratör diye bir şey hiç yok. Orada bir şeyi çok takdir ettim. O kadar güzel organizasyon yapmışlar ki, özellikle Gençlik Merkezi. Gençlik Merkezi’nde insanlara ihtiyaç sahiplerine ihtiyaçlarını veriyorlar. Çok güzel bir organizasyon yapmışlar. Köydeki muhtarlar geliyor, ihtiyaç sahipleri geliyor, arabalarını yanaştırıp, bize gıda lazım bize şu lazım gibi ihtiyaçlarını istiyorlar. Oradaki insanlar her şeyi bölüm bölüm ayarlamışlar kolileri koymuşlar. Bu şekilde bir organizasyon yapmışlar. Düzenli bir şekilde seri olarak çalışıyorlar” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Depremde 7. gün| Bakan Kirişçi, deprem sonrası barajlardaki son durumu açıkladı

SONRAKİ HABER

Kayseri'de provokatif eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa