12 Şubat 2023 20:56

İran’da, Masha Amini eylemlerinde tutuklanan kadın gazeteci kefaletle serbest bırakıldı

İran’da, Masha Amini eylemleri sonrası tutuklanarak başkent Tahran’daki Evin Cezaevi’ne sevk edilen gazeteci Elnaz Muhammedi'nin kefaletle serbest bırakıldığı bildirildi.

Arşiv | Fotoğraf: Sarkhatt

Paylaş

“Entekhab" haber sitesine göre, 5 Şubat’ta ifade vermek için gittiği başkent Tahran'daki Evin Savcılığı'nda tutuklanan “Hem Mihen" gazetesi muhabiri Elnaz Muhammedi, bugün kefaletle bırakıldı.

Muhammedi'nin tutuklanma gerekçesi hakkında bilgi verilmezken, tutuklanması sosyal medyada tepkilere neden olmuştu.

Kadın gazetecinin kendisi gibi gazeteci olan kız kardeşi Elahe Muhammedi de geçen yıl eylül ayında ölümü ülkede kitlesel gösterilere yol açan Mahsa Amini'nin cenaze törenini haberleştirmek için Sakkız kentine gitmiş, sonrasında ise tutuklanmıştı.

Elnaz'ın kız kardeşi Elahe Muhammedi'nin kocası Said Parsayi 9 Şubat’ta Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Elnaz Muhammedi'nin bugün serbest bırakılması gerekiyordu ama bırakılmadı. Pazar günü ailesine kavuşacağını umuyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

İran Gazeteciler Sendikası, 11 Ocak'ta yaptığı yazılı açıklamada, Masha Amini gösterileriyle ilgili oldukları gerekçesiyle yaklaşık 70 gazetecinin gözaltına alındığını, bir kısmının serbest bırakılmasının ardından gözaltındaki gazeteci sayısının 28 olduğunu duyurmuştu. (AA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Kadın Platformu: ‘Kadınların ped, iç çamaşırı, seyyar tuvalet ihtiyaçları hemen karşılansın!’

SONRAKİ HABER

EMEP’ten videolu çağrı: Dayanışma yaşatır, rant öldürür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa