03 Mart 2023 12:42

Şubat ayında en az  11 kadın erkekler tarafından öldürüldü

Şubat ayında en az 11 kadın erkekler tarafından öldürüldü. İki kız ve oğlan çocuğu istismara uğradı, en az bir kadın taciz edildi. 40 kadın erkekler tarafından şiddete uğradı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; şubat ayında en az 11 kadın erkekler tarafından öldürüldü. İki kız ve oğlan çocuğu istismara uğradı, en az bir kadın taciz edildi.

Şubat ayında en az 11 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Şubat’ta en az 9 kadının ölümü basına "şüpheli” olarak yansıdı. Şubat’ta iki çocuğun ölümü de basına şüpheli olarak yansıdı.

En az 40 kadına erkekler tarafından şiddete uğradı, en az iki kız ve oğlan çocuğu istismar edildi, en az bir kadını taciz ediydi. Şubat 2023’te basına yansıyan bir tecavüz vakası oldu. 

En az 11 kadın öldürldü; geçen yıl da aynı ay bu sayı 22 idi. Kadınların yanındaki 2 erkek de öldürdü.

Öldürülen kadınların en az ikisi koruma kararına rağmen öldürüldü.

Altı kadın “ayrılmak istediği”, “barışmak istemediği” için öldürüldü. Beş kadının öldürülme “bahanesi” basına yansımadı. Sekiz kadın kocası, eski kocası, sevgilisi erkekler, bir kadın babası, bir kadın damadı, bir kadın da arkadaşı tarafından öldürüldü.

Üç kadın sokak, park, iş yeri gibi ev dışı alanlarda, yedi kadın ev içinde öldürüldü. Altı kadın kesici silahlarla, beş kadın ateşli silahla öldürüldü. 

TACİZ

Şubat 2023’de en az bir kadını taciz edildi. Bu sayı geçen yıl aynı ay, yedi idi. Kadınlar sözlü ve fiziki yollarla taciz edildi. Bir kadın işyerinde taciz edildi. Bir kadını, patronu taciz etti.

İSTİSMAR

Şubat’ta en az iki kız ve oğlan çocuğu erkekler tarafından istismar edildi. Geçen yıl aynı ay bu sayı 26 idi.

Bir çocuk okulda, bir çocuk da sokakta istismar edildi. Bir çocuğu öğretmeni istismar ederken, bir çocuğu kimin istismar ettiği bilgisi basına yansımadı.

CİNSEL SALDIRI/ TECAVÜZ

Şubat’ta basına yansıyan bilgilere göre bir kadın erkekler tarafından tecavüz edildi.

Zihinsel engelli bir kadına tecavüz eden erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

ŞİDDET / YARALAMA

Şubat’ta 40 kadın erkekler tarafından şiddete uğradı. Geçen yıl da aynı ay bu sayı, 78  idi.

Şiddet uygulanan en az dört kadın “ağır” hasta olarak hastaneye kaldırıldı. İki kadın depremzedeydi. En az altı kadın “koruma kararı” ihlal edilerek şiddet uygulandı.

En az 33 kadını kocası, sevgilisi erkekler yaraladı. Beş kadını, abi, baba gibi aile üyeleri yaraladı. İki kadını yaralayan erkeklerin yakınlık derecesi basına yansımadı.

12 kadın boşanmak istediği/barışmak istemediği için şiddete uğradı. Bir kadına “gas.etmek” için şiddet uygulanırken, bir kadın da “izin almadan evden çıktığı” için şiddete uğradı. 26 kadına uygulanan şiddetin bahanesi basına yansımadı.

33 kadın darbedilerek, üç kadın ateşli silahlarla, üç kadın kesici aletlerle erkekler tarafından yaralandı. Bir kadına yakıcı madde atıldı.

34 kadın ev içinde, altı kadını ormanlık alanda, gazino ve sokak gibi ev dışı alanlarda yaralandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Yüceer, Tekirdağ'daki dayanıksız okulları gündeme getirdi

SONRAKİ HABER

İSİG: Ocak'ta en az 119, şubat ayında ise 182 işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa