06 Mart 2023 15:18

Merkez Bankasına Suudi desteği: 5 milyar dolar

Suudi Arabistan Kalkınma Fonu ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası arasında 5 milyar dolarlık mevduat anlaşması imzalandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Suudi Arabistan Kalkınma Fonu ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası arasında 5 milyar dolarlık mevduat anlaşması imzalandı.

Suudi Arabistan Turizm Bakanı ve Suudi Arabistan Kalkınma Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Al Khateeb ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasına 5 milyar dolarlık mevduat yatırılması konusunda anlaşma imzalandı.

Suudi Arabistan Kalkınma Fonundan yapılan açıklamada, “Bu mevduat anlaşması, yalnızca Suudi Arabistan Krallığı ile Türkiye Cumhuriyeti ve halkları arasındaki yakın iş birliği ve tarihi bağların kanıtı değil, aynı zamanda Suudi Arabistan Krallığı’nın Türkiye’nin güçlenme çabalarını destekleme taahhüdünün bir göstergesidir” denildi. Açıklamada, “Diğer deyişle bu anlaşma, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal büyümesini ve sürdürülebilir kalkınmasını destekleme anlamı taşımaktadır” ifadelerine yer verildi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

“Depremde Kadın Dayanışması” etkinliği Boğaziçi Üniversitesinde

SONRAKİ HABER

Boğaziçi direnişinin 789’uncu gününde akademisyenler arkalarını 539’uncu kez rektörlük binasına döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa