3 Nisan 2023 15:36
/
Güncelleme: 15:14

Kemal Kılıçdaroğlu: "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu kaldıracağız

Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs'tan sonra "Cumhurbaşkanına hakaret" maddesinin TCK'den çıkarılması için kanun teklifi vereceklerini belirterek "Türkiye, 15 Mayıs sabahına özgür uyanacak" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu: "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu kaldıracağız

Fotoğraf: CHP

Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçilmesi halinde "Cumhurbaşkanına hakaret” maddesinin kaldırılacağını açıkladı.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın, Cumhurbaşkanı seçilirse "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu düzenleyen TCK'nin 299'uncu maddesine dair bir girişimde bulunup bulunmayacağı sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs'tan sonra maddenin TCK'den kaldırılması için kanun teklifi vereceklerini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, "Türkiye, 15 Mayıs sabahına özgür uyanacak, başta gençler olmak üzere bütün yurttaşlarımızın kendilerini rahatça ifade edebileceği bir ülke yaratacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı, "Rakamlar, Erdoğan döneminde bu maddenin bir intikam aparatı haline dönüştürüldüğünü açıkça göstermektedir. Bir siyasi partinin genel başkanı sıfatını da kullanan cumhurbaşkanının 21'inci yüzyılda demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan düşünce ve ifade özgürlüğünü içselleştirmesi, farklı seslere ve farklı düşüncelere tahammül etmeyi öğrenmesi, kendi görüşünden olmayan insanları susturmak yerine onları dinlemeye çaba harcaması gerekir. Ülkemiz hak etmediği bu ucube maddeden kurtulacak" dedi.

Türk Ceza Kanunu’nun 299'uncu maddesi, Cumhurbaşkanına hakaret eden kişinin, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını öngörüyor. Suçun alenen işlenmesi halinde ceza altıda bir oranında artırılıyor. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime  6 liralık ücret

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime 6 liralık ücret

Saray iktidarının “Milletimiz zenginleşecek” propagandasını yaptığı Gabar petrolünün arkasında ağır bir işçi sömürüsü var. Günde 12 saat çalışma, taşeronlaştırma, sendikasızlık, yoksulluk sınırının yarısı bile etmeyen ücretler… Öyle ki sadece 12.5 saatlik üretim tüm işçilerin ücretini karşılıyor, geri kalan patronların kasasına akıyor.

Şırnak’ta bir günde çıkarılan petrol, Batman’da çıkarılanın yüzde 87 fazlası.

Serbest piyasada ham petrolün varil fiyatı yaklaşık 75 dolar.

İşçiler iki günde çıkarılan petrol kadar ücret alsaydı aylık ücret 160 bin lira olurdu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
RTÜK Başkanı “Ülkemizde olumlu olaylar olmuyormuş gibi haber servis ediliyor” deyip ‘yandık’, ‘bittik’ haberleriyle karamsarlık aşılandığını savundu, ceza tehdidinde bulundu.

Evrensel'i Takip Et