14 Nisan 2023 14:07

BirGün gazetesi 19. yaşını kutluyor

19. yaşını kutlayan BirGün gazetesi yayımladığı mesajı "20 yaşın şafağını geldiğimiz günleri daha özgür, eşit ve demokratik bir Türkiye’de selamlayacağız" dedi.

BirGün'ün 14 Nisan 2023 tarihli manşeti

Paylaş

19. yaşını kutlayan BirGün gazetesi yayımladığı açıklamada, "Yeni bir yaş günü daha. AKP’nin iktidara gelişinin hemen arkasından yayın hayatına başlayan gazetemiz tam anlamıyla mücadele içine doğmuş oldu. ‘Patronsuz ama sahipsiz değil’ diyerek binlerce emekçinin katkılarıyla dünyada çok az örneği olan bir gazete yaratıldı” denildi.

Açıklamada “Baskı gördük, yargılandık, ceza aldık. Ne korktuk ne geri adım attık. Hakikatin tüm çıplaklığıyla ortaya çıkması için çabaladık” ifadelerine yer verildi. Açıklama şöyle tamamlandı: “20 yaşın şafağını geldiğimiz günleri daha özgür, eşit ve demokratik bir Türkiye’de selamlayacağız.”

"HALKTAN BAŞKA GÜÇ TANIMAYAN…"

Sosyal medyadan da BirGün’ün 19. yaşı kutlandı. CHP Genel Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu “İşte bugün, tüm emekçileriyle bu umudu diri tutan, demokrasiye inanan, halktan başka bir güç tanımayan BirGün gazetesi 19’uncu yaşını kutluyor” derken, Sol Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen “BirGün, dinci faşist karanlığa karşı toplumsal muhalefetin ortak sesi oldu” ifadelerini kullandı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbullular tapuları için İBB önünde: Tapularımızı rayiç bedeli üzerinden istiyoruz

SONRAKİ HABER

Hatay'da yediemin otoparkı, araç mezarlığına döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa