02 Mayıs 2023 16:17

Erdoğan; Demirtaş'a "Terörist", Kılıçdaroğlu'na "Millet sana sandıkları mezar edecek" dedi

Antalya'da konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörist Selo'yu çıkarıp Öcalan'ın yerine getireceklermiş" ve "Bay bay Kemal, bu aziz millet sana sandıkları mezar edecek" sözlerini sarf etti.

Fotoğraf: Murat Kula/AA

Paylaş

Cumhur İttifakının cumhurbaşkanı adayı AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da düzenlenen seçim mitinginde konuştu.

Anketlerde kendisinin önünde bulunan rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nu konuşmasında sık sık "terörle" ilişkilendirerek hedef alan Erdoğan, tahliye kararlarına ve AİHM hükümüne rağmen yaklaşık 7 yıldır cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a da "Terörist" dedi.

"Terörist Selo, Diyarbakır'da 51 kardeşimizin ölümüne neden oldu. Şimdi bu Selo cezaevinde. 'Selo'yu çıkaracağız' diyorlar" sözlerini sarf eden Erdoğan, ardında da "Selo'yu Öcalan'ın yerine getireceklermiş" iddiasını öne sürdü.

Kılıçdaroğlu'na "Dini, diyaneti, bayrağı, ezanı olmayan kimler destekliyor bay bay Kemal'i? Bu teröristler... Senin arkadaşın Kandil. Onlarla bu yoldasın" suçlaması yönelten Erdoğan, "Ama bay bay Kemal, 14 Mayıs'ta bu aziz millet, sevgili vatandaşlarım sana sandıkları mezar edecek" dedi.

Demirtaş, 1 Mayıs akşamı yaptığı "Erdoğan bize niye düşman?" başlıklı açıklamada "'Seni başkan yaptırmayacağız' dedim. Ve o ruhla seçimde barajı aşıp AKP’den Meclis çoğunluğunu aldık. Yani Erdoğan 400 isterken 300 vekilinin de altına düştü. Yani Erdoğan’ın saray ve saltanat oyunlarına kanmayıp planlarını bozduğumuz için bize bu kadar düşmanca davranıyor. Vatansever veya milliyetçi olduğu için ya da barış istediği için değil" demişti.

"ALEVİ" VİDEOSUNU KONUŞMAYA DEVAM ETTİ

Kılıçdaroğlu'nun gençlere seslendiği 19 Nisan tarihli "Alevi" videosu da yine Erdoğan'ın gündemindeydi.

Videoda Kılıçdaroğlu, "Tek bir oyla bu ülkeyi can yakan mezhep tartışmalarından, bataklığa dönüştürülen Orta Doğu’dan çekip çıkaracaksın, ait olduğu yere taşıyacaksın. Artık kimlikleri konuşmayacağız, başarıları konuşacağız. Alevi olmaz diyen bu sisteme, doğru olan, dürüst olan, ahlaklı olan olur, diyecek misin? Bu ayrıştırıcı sistemi kökünden yıkmaya hazır mısın" ifadelerini kullanmıştı.

Video yayımlandığından beri neredeyse her konuşmasında bunu hatırlatan Erdoğan, bu kez de "Bay bay Kemal 'Ben Aleviyim' diyor. Eyvallah, biz sana 'Alevi misin değil misin' sormadık ki? Bugüne kadar bunu niye söylemedin de şimdi söylüyorsun? Demek bu buradan bir şey bekliyor. Bu ülkeyi Alevi-Sünni diye ayrıma tabi tutanlara lanet olsun" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"Kılıçdaroğlu seçilirse vergi cennetleri listesini yayımlamalı"

SONRAKİ HABER

Kayyumsuz ve tek adamsız bir ülke için Boğaziçi öğrencileri 1 Mayıs’a

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa