05 Mayıs 2023 16:30

İstanbul Seçim Güvenliği Koordinasyonu kuruluyor: "Halk iradesini korumak için…"

14 Mayıs seçimlerinde "halkın iradesine birlikte sahip çıkmak için" İstanbul Seçim Güvenliği Koordinasyonu kuruluyor.

Fotoğraf: Nisa Sude Demirel/Evrensel

Paylaş

Yeşil Sol Parti, EMEP, TİP, SMF, EHP, TÖP, SOL Parti, Devrim Hareketi, TKH, TKP, Halkevleri ve TSİP İstanbul il örgütleri, ortak basın açıklaması düzenleyerek “Oyumuza, irademize ve geleceğimize birlikte sahip çıkıyoruz” dedi.

Eğitim Sen İstanbul 2 Nolu Şube’de saat 13.00’te düzenlenen basın açıklamasında, tek adam iktidarının devletin tüm imkanlarını kullanarak “hileli bir seçimin taşlarını örmeye çalıştığı” vurgulandı. Bu girişim karşısında "İstanbul Seçim Güvenliği Koordinasyonu"nun oluşturulduğu duyurulan açıklamada, tüm İstanbul halkı iradesine sahip çıkmaya davet edildi.

DEPREMDE GÖSTERİLEN DAYANIŞMAYA VURGU

Basın açıklamasını okuyan SOL Parti İstanbul İl Örgütü Başkanı Deniz Demirdöğen, sözlerine 6 Şubat depremlerini hatırlatarak başladı. Tek adam iktidarının depremlerin felakete dönüşmesine sebep olduğunu belirten Demirdöğen, "Suçlarını örtmeye çalışan iktidara karşı halk büyük bir dayanışma seferberliği başlatmış, kendi yaralarını kendi sarmaya ve ayağa kalkmaya çalışmıştır” dedi.

"HİLELİ BİR SEÇİMİN TAŞLARI ÖRÜLÜYOR"

Açıklamada, AKP iktidarının uyguladığı politikalar, yol açtığı yıkım ve felaketler sebebiyle toplumsal desteğini büyük ölçüde yitirdiği belirtilerek "14 Mayıs seçimlerinin olağan şartlarda gerçekleşmesi durumunda Erdoğan ve Cumhur İttifakı büyük bir yenilgi yaşayacaktır" denildi.

Referandumları, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimlerini, mühürsüz oy pusulalarını ve son olarak İstanbul seçimlerinde sandığın devrilmesini hatırlatan Demirdöğen, “İktidarın aparatı haline gelmiş YSK eliyle 14 Mayıs seçimlerine gidiyoruz” dedi.

Demirdöğen, seçim yasasındaki değişikliğin, seçim kurullarında kıdemli hakimlerin görev almasına son verilmesinin, HDP'ye yönelik kapatma davasının ve Erdoğan'ın anayasayı yok sayarak cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etmesinin, AKP iktidarının hileli bir seçimin taşlarını örmeye çalıştığı anlamına geldiğini söyledi.

Siyasi parti yöneticilerine ve milletvekili adaylarına yönelik gözaltı ve tutuklama dalgası yürütüldüğünü ifade eden Demirdöğen, Süleyman Soylu'nun “14 Mayıs siyasi darbe girişimidir” sözlerini de anımsattı.

"SEÇİM YAKLAŞIRKEN BASKI VE SANSÜR ARTIYOR"

Tüm bu girişimler karşısında 14 Mayıs seçimlerinde halkın iradesine birlikte sahip çıkmak için “İstanbul Seçim Güvenliği Koordinasyonu”nun oluşturulduğu duyuruldu.

İkidarın muhalefet partilerinin propaganda çalışmalarını engellemeye, medyaya yönelik cezalar ile özgür basını susturmaya çalıştığı, sansür yasasıyla sosyal medya platformlarını kapatma arayışında olduğu söylenerek mücadele çağrısı yapıldı.

Demirdöğen, muhalefet partileri olarak sandık kurulu görevlilieri ve müşahitlerle birlikte sandık başlarında olacaklarını, bu çalışmalarda hem partiler hem de bütün demokrasi güçleri olarak dayanışma içerisinde hareket ettiklerini ifade etti.

"FELAKET İKTİDARINA SON VERMEK İÇİN SANDIKLARA BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM"

Her okulda itiraza yetkili bir kişinin hazır bulunmasını sağlamayı hedeflediklerini belirten Demirdöğen, bu nedenle İstanbul'da oy kullanacak avukatları itiraza yetkili şekilde okullarda görev alabilmek için siyasi partilere başvuruda bulunmaya davet etti.

Demirdöğen, "Tüm yurttaşlarımızı ve özellikle gençleri hem sandık çevrelerinde hem de mahallelerde oluşabilecek usulsüzlüklere ve saldırılara karşı hep beraber yan yana, omuz omuza olmaya çağırıyoruz" dedi.

Demirdöğen basın açıklamasını, "Ülke tarihinin en kritik seçimlerinden birisi olan 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek seçimlerde ülkeyi yıkıma uğratan bu felaket iktidarına son vermek için, halkın iradesine sahip çıkmak için emekten, demokrasiden ve özgürlükten yana tüm güçleri birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Tüm İstanbul halkını 15 Mayıs'ta yeni bir başlangıca merhaba demek için oyumuza, irademize ve geleceğimize birlikte sahip çıkmaya davet ediyoruz. Dayanışma kazanacak, mücadele kazanacak, biz kazanacağız!” diyerek bitirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li İlgezdi katledilen müzisyenin ailesini ziyaret etti: Suçlular iktidardan güç alıyorlar

SONRAKİ HABER

"Eşini öldürmeye teşebbüs" davasında keşif kararı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa