09 Mayıs 2023 11:53
Son Güncellenme Tarihi: 09 Mayıs 2023 20:04

Milli Savunma Bakanlığı: İmamoğlu'na taşlı saldırıyla ilgili bir uzman çavuş gözaltına alındı

Milli Savunma Bakanlığı, Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum’daki mitingine taşlı saldırıya ilişkin Erzurum Merkez Komutanlığı’nda görevli Piyade Uzman Çavuş Akif Keleş'in gözaltına alındığını açıkladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 7 Mayıs'ta Erzurum'da düzenlediği mitinge yönelik taşlı saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

MSB’nin açıklamasında, "7 Mayıs 2023’te Erzurum’da yaşanan olaylara karıştığı gerekçesiyle Erzurum Merkez Komutanlığı’nda görevli Piyade Uzman Çavuş Akif Keleş gözaltına alınmıştır. Uzman Çavuş hakkında derhal idari tahkikat başlatılmış, yapılan tahkikat sonucunda sözleşmesi feshedilmiştir” denildi.

Yeni Şafak bugünkü manşetinde Ekrem İmamoğlu'na taş atan saldırganlardan birinin istihbaratta görevli Uzman Çavuş M.A K. olduğunu ve FETÖ’den işlem gördüğünü iddia etmişti.

Piyade Uzman Çavuş M. Akif Keleş'in, 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki ifadesi ortaya çıktı. DHA'nın haberine göre Keleş, ifadesinde "Ben daha önce emniyette ve savcılıkta ifade vermiştim. Aynısını tekrar ederim. Arkadaşımla Serhat'la birlikte gezmek amacıyla caddeye doğru gittik. Caddede Serhat'la ayrıldık. Ekrem İmamoğlu'nun konuşması daha yeni başlamıştı. Serhat'la birlikte miting alanının dışında bekleyen gruba katıldım. Karşı taraftan bazı şahıslar zafer işareti yapınca sinirlendim, tepkimi sözlü olarak dile getirdim. Burası Erzurum, burada zafer işareti yapamazlar. 'PKK sloganı atamazsınız' şeklinde bağırdım. Hakaret içerikli kelimeler kullanmadım. Elimdeki demir paraları insanlara zarar vermeyecek şekilde fırlattım. Sonrasında Serhat'la ayrıldık. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Soğukkanlılığımı koruyamadığım ve bu olaya karıştığım için pişmanım. Adli kontrol tedbirinin reddine karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

9 KİŞİ DAHA SERBEST BIRAKILDI

AA'nın aktardıklarına göre, yaşananlarla ilgili 9 şüpheli daha gözaltına alındı. 9 şüpheliden 8'i adli kontrol şartıyla 1'i savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Ekiplerin olaya karışanların tespitine yönelik kayıt inceleme ve araştırma çalışmaları devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

Ekrem İmamoğlu 7 Mayıs'ta Erzurum’da düzenlediği mitingde, otobüs üzerinde konuştuğu sırada bir grubun taşlı saldırısına uğradı. Aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 17 kişi yaralanmıştı. Yaralananlar kentte tedavi gördükleri hastanelerden taburcu edildi. 

Öte yandan dün gözaltına alınan 15 kişi serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de bir kadın ayrıldığı erkek arkadaşı tarafından sokak ortasında darbedildi

SONRAKİ HABER

ABD’de yazarların grevi nedeniyle popüler diziler askıya alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa