09 Mayıs 2023 12:01

ABD’de yazarların grevi nedeniyle popüler diziler askıya alındı

ABD’de yazar ve senaristlerin grevi, dünya genelinde çok sayıda izleyicisi olan birçok popüler dizinin yeni bölümlerinin yayımlanmasını geciktirdi ya da tamamen durdurdu.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

WGA, Netflix ve Walt Disney gibi Hollywood stüdyolarıyla daha yüksek ücret öngören yeni bir iş anlaşmasına varamayınca 2 Mayıs’ta iş bırakma eylemine başladı. Grev, birçok popüler dizinin yeni bölümlerinin yayımlanmasını geciktirdi ya da tamamen durdurdu.

Yapımcı ve yazar Yahlin Chang, Reuters’a yaptığı açıklamada, Emmy ödüllü “The Handmaid’s Tale” dizisinin yazımının, Amerika Yazarlar Birliği’nin (WGA) geçen hafta grev çağrısında bulunması üzerine durduğunu söyledi.

Pazartesi günü, “Game of Thrones” yazarı George R.R. Martin, bir blog yazısında, “A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight” dizisi için yazarlar odasının “grev süresince kapalı” olduğunu söyledi. Martin WGA’ya “açık desteğini” de ifade etti. Dizi, “Game of Thrones” dizisindeki olaylardan 100 yıl önce, Targaryen soyunun Demir Taht’ı elinde tuttuğu bir zamanda geçiyor ve genç bir şövalye ile yaverine odaklanıyor. Warner Bros şirketi dizi için bir yayın tarihi açıklamadı.

Grev nedeniyle bazı talk show programları ile kimi dizi ve filmler durdu. Netflix’in ünlü dizisi “Stranger Things”in final sezonuna da ara verildi. Mahershala Ali’nin başrolünü oynadığı Marvel filmi “Blade” çekimler başlamadan hemen önce kapandı.

Grevin ne kadar süreceği belli değil. Sendika ile film şirketleri adına müzakere yürüten patron örgütü Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP) arasında yeni bir görüşme planlanmadı.

“Game of Thrones” yazarı George R.R. Martin, blog yazısında, “Belki AMPTP üyelerinin yarın akılları başlarına gelir ve bazı anlamlı tavizler sunarlar ve her şey önümüzdeki hafta tamamlanabilir” dedi: “Ancak ben bu konuda bahse girmezdim. Sendikayı hiç bu kadar birlik içinde görmemiştim” (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Milli Savunma Bakanlığı: İmamoğlu'na taşlı saldırıyla ilgili bir uzman çavuş gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

İngiltere’de beş milyondan fazla işçinin grev hakkı kaldırılıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa