23 Mayıs 2023 17:27

Ahmet Say’dan düşünsel bir miras: Sözün Saklı Yörüngesi

Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Ahmet Say’ın Evrensel gazetesindeki yazılarının tamamı Kor Kitap ve Islık Yayınları aracılığıyla bir araya getirilerek Sözün Saklı Yörüngesi’nde kitaplaştırıldı.

Ahmet Say’dan düşünsel bir miras: Sözün Saklı Yörüngesi

Görsel: Sözün Saklı Yörüngesi kitabının kapağı 

Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Ahmet Say’ın 8 Temmuz 2014 ile 2 Nisan 2019 tarihleri arasında “‘Hoş Bulduk’ Yazısı” ile başlayıp “Veda Yazısı” ile bitirdiği Evrensel gazetesindeki yazılarının toplamı Sözün Saklı Yörüngesi’nde bir araya getirildi.

“Yörüngemiz” köşesinde her salı yazıları yayımlanan Say, üretimi ve çalışkanlığıyla gazetedeki yazılarında da fark edilir bir içerik üretti. Köşesinde ve gününde yazmakla birlikte Evrensel gazetesinde zaman zaman başka günlerde de yazılar kaleme aldı Say. Bazen hem köşesinde hem de gazetenin kültür sanat sayfasında aynı gün çıkan yazılarıyla okurlarına seslendi.

Onun “Yörüngemiz” köşesinde ve gazetenin muhtelif sayfalarında yer alan yazılarının tamamı Kor Kitap ve Islık Yayınları aracılığıyla bir araya getirilerek kitaplaştırıldı. Say, çoğunlukla haftalık yazılardan oluşmakla birlikte kitap zamana karşı duran, derinlik, anlam ve soru üreten bir içerikle sesleniyor okuruna. Yıl yıl ayrıştırılıp kronolojik bir bütünlüğe ulaştırılan kitap, Say’ın müzikten edebiyata, sinemadan siyasete, arkadaşlarından tanıdıklarına, taşradaki dergilerden hapishanedekilere, yayıncılıktan dergiciliğe, özlediklerinden gündelik hayatın sorunlarına kadar geniş bir yelpazede kaleme aldığı yazılar için Fazıl Say bir önsöz yazdı. Aynı zamanda kitabın editörleri olan Fahri Özdemir ve C. Hakkı Zariç’in bir giriş yazısıyla kitabın içeriği ve çalışma sürecine dair bilgilerin de yer aldığı Sözün Saklı Yörüngesi yeni bir okuma pratiği için okurunu bekliyor.

Ahmet Say’ın daima güler yüzünün yer aldığı kapak fotoğrafı Mehmet Özer’e ait. Kitaptan elde edilecek gelir ise künyede de açıklandığı üzere, ülkemizde 6 Şubat’ta meydana gelen depremden zarar gören gençler arasında pay edilecek. Kitap, pırıl pırıl Türkçesiyle bir Ahmet Say arşivi sunuyor okurlarına. Sorularınıza yanıt bulmak ya da bir arkadaşlığı sürdürmek için Ahmet Say ve sözcükleri anlam ve düşünsel bir miras katmaya devam ediyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Evrensel'i Takip Et