21 Haziran 2023 22:55

Yeni e dergisinin etkinliğinde işçiler ve gençler "İşçilerin Haziranı" belgeselini izledi

Yeni e dergisinin düzenlediği etkinlikte "İşçilerin Haziranı" belgeseli gösterildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul’da Yeni e dergisinin düzenlediği etkinlikte gençler 15-16 Haziran’ı konu edinen İşçilerin Haziranı belgeselini izlemek için Nostalji Kitap Cafe’de buluştu. Gösterime DİSK Gıda İş Genel Başkanı Seyid Aslan ve "İşçilerin Haziranı" kitabının yazarı Zafer Aydın katıldı.

"FİLMİ DAYANIŞMA RUHUYLA ÇEKTİK"

Zafer Aydın’ın senaryosunu yazdığı, Ayşe Lebriz Berkem’in seslendirdiği, Erdal Güney’in müziğini, Mustafa Bilgin çizimlerini, Fahrettin Engin Erdoğan’ın da canlandırma sahnelerinin çekim ve kurgusunu yaptığı belgesel 15-16 Haziran Direnişi’ni dönemin tanıklıkları ile öncesi ve sonrası ile beraber ele alıyor.

Gösterimden sonra konuşan Zafer Aydın belgeselin yapım sürecini, “Bu filmi dayanışma ve gönüllü emekle kotardık. Bu bir tercihti, aksi o dönemin ruhuna uygun düşmezdi. Bugün işçi hareketi dünle kıyaslanmayacak biçimde bir geri çekilme dönemi yaşıyor. İşçi hakları saldırı altında. Bu noktada ne yapabiliriz sorusu öne çıkıyor. Bu soruya cevap arayanlar için geçmişten bir örnekle yanıt oluşturmaya çalıştık” diye anlattı.

"SENDİKAL BÜROKRASİ İLE MÜCADELE ETMELİYİZ"

Aydın’ın ardından söz alan Aslan yakın zamandan Tekel Direnişi gibi işçi direnişi örnekleriyle işçi hareketine dair konuştu. Sendikal bürokrasinin acilen üstesinden gelinmesi gerektiğini ifade eden Aslan, “Sendika içinde tabandan gelen bir demokrasi sağlanmalı. Bir işçinin çocuğunu devlet okuluna gönderdiği bir durumda sendika yöneticisi çocuğunu kolejlere gönderemez. Bu güven ve demokrasi tekrar sağlanmalı” dedi. Ardından Aslan ve Aydın gençlerin sorularını cevapladı.

 

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da TÖP üyelerine ülkücüler saldırdı: 2 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

İTÜ işçileri imzalanmayan TİS'e karşı eylem yapacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa