25 Haziran 2023 13:33

Diyarbakır'da 9 kişinin öldüğü arazi kavgasıyla ilgili tutuklu sayısı 13'e çıktı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan, 9 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı silahlı kavgayla ilgili 7 şüpheli daha tutuklandı. Tutuklu sayısı 13’e çıktı.

Fotoğraf; DHA

Paylaş

Bismil Cumhuriyet Başsavcılığının ilçeye bağlı Serçeler köyünde 15 Haziran'da iki aile arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Üç savcının görevlendirildiği soruşturma kapsamında, olaya karıştığı tespit edilen şüphelilerin yakalanması için güvenlik güçlerince yürütülen çalışmalarda gözaltına alınan 10 kişinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye çıkarılan şüphelilerden 7'si nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı, 3'ü serbest bırakıldı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 13'e yükseldi.

Olayla ilgili Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 3 savcı görevlendirildi. Gözaltına alınan ve 20 Haziran’da işlemlerinin adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ş.A., T.T. ve A.T., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 22 Haziran’da da dosyaya şüpheli sıfatıyla eklenen ve hastanede tedavisi sona eren yaralılardan M.A. ile A.A. ve ismi öğrenilemeyen bir şüpheli, tutuklandı. 4 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Yürütülen soruşturma kapsamında daha sonra gözaltına alınan 10 şüpheli, bugün jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 7’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi, 3’ü ise serbest bırakıldı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 13’e yükseldi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (AA)

ÖNCEKİ HABER

DEVA Partisi'nden, Gelecek ve Saadet partileriyle birleşme görüşmelerine ilişkin açıklama

SONRAKİ HABER

2023'te 46 bin 633 göçmen zorla sınır dışı edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa