06 Eylül 2023 11:33

Meral Akşener, İYİ Partinin Ankara ve İstanbul dahil seçime ayrı gireceğini açıkladı

Meral Akşener, "ittifak siyasetine şiddetle karşıyım" dedi, İstanbul ve Ankara'yı kaybetmenin göze alınabileceğini söyledi.

Fotoğraf: TBMM

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı

2024 yılında yapılacak yerel seçimlere ilişkin partisinin "her yerde ayrı adayla girme" tutumuna dikkat çeken Akşener,  "Ben bu ittifak siyasetine şiddetle karşıyım" dedi. Akşener, "Bu durumda İstanbul ve Ankara’nın büyük ihtimalle Altılı Masa’nın eski ortağınızın partisi tarafından kaybedileceğini göze alıyor musunuz?" sorusuna, "Hepsini alıyoruz. Belki bizimki seçilir. Öyle adaylar çıkaracağız ki..." yanıtını verdi.
"Beni ve İYİ Partiyi düşmanlaştırarak bizim üzerimizden Kılıçdaroğlu’na gelebilecek oyların önü kesildi. Buna da çanak tutuldu" diyen Akşener, "Yerel seçimlerde İYİ Parti ne yapacak?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:
"Biz her yerde ayrı gireceğiz. Canı isteyen istediğini yapabilir. Ben bu ittifak siyasetine şiddetle karşıyım. Bunlar  insanları kutuplaştırıyor. Bütün bir şeçim boyunca fakirin derdini konuşamadık, emekliyi sığınmacıyı konuşamadık. Biz hiçbir şey konuşamadık. İki yumruk arasına sıkıştırılmış Türkiye’yi bu tahterevalli sisteminin dışına çıkarabilecek bir yol olabilmek için kurduk bu partiyi. Milletimize bunu anlatacağız. Aslında kuruluş ayarlarına dönüyoruz biz şu an."


"İSTANBUL VE ANKARA'NIN KAYBEDİLMESİNİ GÖZE ALIYORUZ"


Fatih Altaylı'nın "Bu durumda İstanbul ve Ankara’nın büyük ihtimalle Altılı Masa’nın eski ortağınızın partisi tarafından kaybedileceğini göze alıyor musunuz?" sorusuna ise Akşener şu yanıtı verdi:
"Hepsini alıyoruz. Belki bizimki seçilir. Öyle adaylar çıkaracağız ki. Mesela İzmir’de ceketini atsa seçilir diye bir kanaat var, Ümit Özlale şu an için çalışıyor. Ben adayım dedi, bugün ben buradan ilan ediyorum. Mesela Bursa’da bir ilçe başkanımız dedi, senelerdir belediyeye çalışıyor. Onu ilan ettik. Bursa özelinde olmak üzere bütün ilçelerde aday çıkaracağız. 81 ilde aday çıkaracağız. Ama mesela  küçük ilçelerde öyle şeyler olur ki yani teşkilatlar yapıyor bunu kendi aralarında. Kişiyi çekiyorlar geriye kalıyorsunuz. Onlar yapılabilir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde çalışan sağlık personelinden mektup: Deprem anında en güvenli yer hastane sanıyorduk...

SONRAKİ HABER

Edirne'de toplu ulaşıma yüzde 40 zam geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa