13 Eylül 2023 13:31
/
Güncelleme: 13:20

EÜ Hastanesi sağlık işçileri: Hakkımız olan bir an önce verilsin

Verilen sözlerin tutulmaması üzerine rektörlük önünde oturma eylemine başlayan EÜ Hastanesi sağlık işçilerinin direnişi üçüncü gününde devam ediyor.

EÜ Hastanesi sağlık işçileri: Hakkımız olan bir an önce verilsin

Fotoğraf: Emre Gökmen/Evrensel

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan Türk-İş’e bağlı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) İzmir Şube üyesi işçiler, toplu iş sözleşmesiyle bağıtlanan geriye dönük alacaklarının ödenmesi için ağustos ayında 8 gün boyunca iş bırakma eylemi gerçekleştirmişti.

Paralarının bir kısmının yatırılması ve geri kalanının eylül ayı başında yatırılmasına dair verilen söz verilen işçiler eylemlerine ara vermişti. Sözlerin tutulmaması üzerine rektörlük önünde oturma eylemine başlayan işçiler eylemlerinin üçüncü gününde, “Ege işçinin hakkını ver” sloganları eşlinde haklarının bir an önce ödenmesini istedi.

“İŞÇİNİN ALIN TERİ KARŞILIĞINI NE YAPTIĞINIZ”

Açıklamada konuşan Sağlık-İş Genel Başkan Yardımcısı İzmir Şube Başkanı Adem Sarıçoban, “Rektör bizi görmemeye, duymamaya kadar ama bilsin ki biz de gitmemeye, alın terimizin hakkını almaya kararlıyız. Ege işçisi haklarını sonuna kadar alacak. Sadece kendi haklarını değil binlerce işçinin de hakkını söke söke alacak” dedi.

“Maliye Bakanlığı’nın gönderdiği işçinin alın teri karşılığını ne yaptığınız? Kime peşkeş çektiniz” diye soran Sarıçoban şunları söyledi; “Bugün savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. 220 milyon nerede?​” Sarıçoban, işçilerin hakkı ödenene kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sömürge madenciliği felaketinin yıl dönümünde İliç: Toprak zehirli, halk işsiz

Sömürge madenciliği felaketinin yıl dönümünde İliç: Toprak zehirli, halk işsiz

İliç siyanür faciasının üzerinden 1 yıl geçti. Hava, toprak ve su zehirlendi; 9 işçi can verdi. Daha fazla altın için kuralsız çalışmanın önünü açanlar aklandı. Halk zehirlenmiş doğa ve işsizlikle baş başa. Facianın ana sorumlularından uluslararası maden tekeli SSR, hisse senedi değerlerinin yükselmesiyle felaket öncesine geri döndü. İliç’teki altın için de “iş birliği içinde olduğu iktidarla” pazarlıkta.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Patronlara övgüler dizip teşekkür eden Gaziantep valisi, Başpınar’da 20’yi aşkın fabrikada başlayan fiili grevleri yasakladı. Eylemler sürüyor.

Evrensel'i Takip Et