22 Eylül 2023 21:25

Tuzla'da açıklama: Sivas katliamı davası insanlık ve vicdan davasıdır

Tuzla Aydınlı Mahallesi'nde Sivas Katliamı'na ilişkin 3 firari sanığın yargılandığı davanın zaman aşımı gerekçesiyle düşürülmesine tepki gösterildi.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Sivas Katliamı'na ilişkin 3 firari sanığın yargılandığı davanın zaman aşımı gerekçesiyle düşürülmesine karşı Tuzla Aydınlı Mahallesi'nde Demokrasi Bileşeninin çağrısıyla bir araya gelen yurttaşlar ve yöre dernekleri basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamayı okuyan Özkan Toraman, "Bugün burada olmamızın nedeni 33 yıl önce Sivas'ta insanlığa karşı işlenmiş suçlar kapsamına giren katliamın 14.09.2023 duruşmasında alınan zaman aşımı kararıdır. Sivas Madımak otelinde en yaşlısı şair Asım Bezirci en küçüğü folklor gösterisi için orada olan Koray Kaya'nın da içinde olduğu şair aydın yazarlar devletin seyirci olduğu bir şekilde gericiler tarafından katledilmiştir. 3 firari sanığın yargılandığı davada geçtiğimiz günlerde mahkeme heyeti zaman aşımı kararı vermiştir. Bu kararı verenler, bu karara sessiz kalanlar 33 yıl önce yakılarak öldürülen bu insanların bir kez daha katledilmesine ortak olmuşlardır. Sivas katliamı davası yalnızca bir hukuk davası değil bir insanlık ve vicdan davasıdır. Bu davanın zaman aşımına uğraması için ellerinden geleni yapmışlardır. Bu insanlık düşmanlığına karşı yumruklarımız daima sıkılı olacaktır. Sivas katliamını yapan gerici mihrakları 1977 1 Mayıs'ı, 1978 de Marş'ta, 1980'de Çorum'da, 10 Ekim'de Ankara'da, 20 Temmuz'da Suruç'tan tanıyoruz. Bu ülkenin yurt severleri, demokratları olarak bu katliamların, bu karanlığın devam etmesine izin vermeyeceğiz." dedi.

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Orta Vadeli Program (OVP) karşısında halk ne diyor?

SONRAKİ HABER

KHK ile ihraç edilen iki kamu emekçisini anlatan belgesel, festival seçkisinden çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa