ÇEDES’e geri adımı biz attıracağız
İzmir Gündoğdu Meydanı'nda ÇEDES'e karşı binlerce kişiyle beraber haykırdık. Laik eğitim talebiyle bir araya gelen binlerce insanın iktidara geri adım attırabileceğini gördüm.
Cahide
Ahmet Dalyanoğlu Lisesi
İzmir
Merhaba, ben bir son sınıf öğrencisiyim. Okullarımızda bulunan sorunlara ve ÇEDES projesi hakkında konuşmak için bu yazıyı yazıyorum. Öncelikle fahiş yemek ve kitap fiyatlarına değinmek istiyorum. Bu yıl YKS sınavına girecek öğrencilerden biriyim. Kaliteli bir kitap almaya çalışsam en az 150 lirayı gözden çıkarmam gerekiyor. Bu sadece 1 kitabın fiyatı, öğrenciler olarak birden fazla kaynak bulundurmamız bir zorunluluk. Bununla beraber yemek, yol, dershane ve üniforma ücretlerini katmıyorum bile. Biz öğrencilerin gündeminde bunlar varken bizlerin laik eğitim hakkına saldırıda bulunan tek adam rejimi var karşımızda.
LAİK EĞİTİM İÇİN MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUM
Her geçen yıl gittikçe gericileşen müfredat ÇEDES projesiyle taçlandırılmak isteniyor. Okullarımıza ücretsiz bir öğün yerine imam atayan iktidara sessiz kalmayacağız! Bu tepkiyi geçtiğimiz günlerde İzmir Gündoğdu Meydanı'nda ÇEDES'e karşı birleşen binlerce kişiyle beraber haykırdık. Orada bulunan insanların birliği ve mücadelesi beni etkiledi. Laik eğitim talebiyle bir araya gelen binlerce insanın iktidara geri adım attırabileceğini gördüm. Bu talebi yaygınlaştırmak için, okullarımızda iktidarın gerici uygulamaları yerine bilimle aydınlanması için sizleri mücadeleye çağırıyorum.
Evrensel'i Takip Et