Petrol-İş Gebze Üyesi İş Yeri temsilcileri: Çocuklarımızın geleceğine sahip çıkacağız

Gebze’deki Petrol-İş üyesi işçiler kıdem tazminatı gaspına karşı yarın saat 17.00’de Gebze Sendikalar Birliğinin çağrısıyla Gebze Kent Meydanı’nda bir açıklama yapmaya hazırlanıyor.

03 Ekim 2023 05:01
Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Gebze

AKP iktidarı orta vadeli program kapsamında bir kez daha kıdem tazminatını hedef aldı. Fabrikalarda yaptıkları eylemlerle kıdem tazminatının gasbedilmek istenmesine tepki gösteren Gebze’deki Petrol-İş üyesi işçiler, yarın saat 17.00’de Gebze Sendikalar Birliğinin çağrısıyla Gebze Kent Meydanı’nda bir açıklama yapmaya hazırlanıyor. Kıdem tazminatının gün geçtikçe erimesi bir yana, gasbedilmek istendiğini belirten işçiler, “Çocuklarımızın geleceğine sahip çıkacağız” dedi.

İzocam İş Yeri Temsilcisi Eren Erdal Avcı, “Kıdem tazminatımız artık kuşa döndü. Şu an 20 senelik bir işçi kıdem tazminatıyla bir ev, bir araba alamaz hale geldi. Hükümet bu hakkımızı daha da gasbetme noktasında. Biz bu hakkımızı sonuna kadar savunacağız, emeğimizin karşılığını kimseye sömürtmeyeceğiz” dedi.

İzocam Baştemsilcisi Mehmet Çiftçi de “Kıdem tazminatına kesinlikle dokundurtmayacağız. Kıdem tazminatı bizim yıllardan bu yana gelen yasal hakkımızdır. Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir, bunu herkes böyle bilsin” diye konuştu.

"EN SERT ŞEKİLDE KARŞI ÇIKACAĞIZ"

Pulver İş Yeri Temsilcisi Hakan Kavak, kıdem tazminatının gasbedilmesine karşı çıkacaklarını belirterek, “Kıdem tazminatı işçilerin kazanılmış hakkıdır. Kazanılmış haklarımız devamlı elimizden alınmak istendi. Kıdem tazminatı işçinin iş garantisidir, emeğinin karşılığıdır. Yarın işsiz kaldığımızda geçinebileceğimiz artı bir paradır. Çocuğumuzun rızkı ve geleceğimizdir. Biz buna en sert şekilde eylemlerle, protestolarla karşı çıkacağız” dedi.

"HAKKIMIZI YEDİRMEYECEĞİZ"

Portakal Plastik İş Yeri Temsilcisi Murat Taşkın, çarşamba günü Gebze Kent Meydanı’nda yapılacak basın açıklamasına çağrı yaptı: “Kıdem tazminatı alın terimizdir, kırmızı çizgimizdir. Gasbedilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Yıllarca bunu elimizden almaya çalıştılar, müsaade etmedik, müsaade etmeyeceğiz de. Sonuna kadar bunun mücadelesini vereceğiz. Çocuklarımızın hakkıdır, geleceğimizdir. Biz fabrikalarda eylemlere başladık. Gebze Sendikalar Birliği olarak çarşamba günü Gebze Kent Meydanı’nda yapacağımız eyleme tüm işçi arkadaşlarımızı da davet ediyoruz. Hakkımızı yedirmeyeceğiz, sonuna kadar savaşacağız.”

"GÜCÜMÜZÜ GÖSTERECEĞİZ"

Pulver İş Yeri Temsilcisi İrfan Çelik de “Fabrikalarda eylemlere başladık. Kıdem tazminatımızı kaptırmayacağız, gereken eylem ve direnişi yapacağız. Kıdem tazminatı işçinin geleceğidir, son kalesidir. Çocuklarımızın düğünüdür, çeyizidir. Bunun gasbına engel olacağız, tavizimiz yok. Çarşamba günü 17.00’de yapacağımız eyleme bütün işçi sınıfını bekliyoruz. Bizim üretimden gelen gücümüzden başka hiçbir şeyimiz yok, bu gücümüzü göstereceğiz” diye konuştu.

"EYLEMLERİ İŞ YERLERİNDEN MEYDANLARA TAŞIYACAĞIZ"

NOVARES İş Yeri Temsilcisi Sinan Karataş, iş yerlerinden başlayan eylemlerin meydanlara yansıyacağını belirtti. İşçi sınıfının kıdem tazminatının gasbına karşı sessiz kalmayacağını vurgulayan Karataş şöyle devam etti: “Kıdem tazminatına saldırının yeniden gündeme getirilmesinin bir nedeni de mevcut iktidarın toplum üzerindeki baskısını arttırmasıdır. Bir suskunluk var. İş yerlerinden, mahallelere kadar bir suskunluk var. İnsanlar düşüncelerini ifade edemiyor, tepkilerini dile getiremiyor. Bundan cesaret alıyorlar. Bir diğer yanı da geçmişte az da olsa bütçe anlamında iyilerdi ama son dönemde bütçenin boşaldığına dair çokça veri var. Öyle olunca kıdem tazminatının gasbını tekrar gündeme getirdiler. Bunun karşısında işçi sınıfı olarak sessiz kalmayacağız. Geçmişten bugüne kazanımlarımıza nasıl sahip çıktıysak, kırıntısı kalan kıdem tazminatımızın elimizden gitmesine izin vermeyeceğiz. İş yerlerinden başlayan eylemler sokaklara, meydanlara yansıyacak. Kıdem tazminatının elimizden gitmemesi için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

ÖNCEKİ HABER

Ek zam alan Bozankaya işçileri: Şimdi daha kararlı adımlar atmalıyız

SONRAKİ HABER

Mücadele etmedikçe her şey daha kötüye gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa