03 Ekim 2023 15:50

Sevda Karaca, kadın haklarına dönük saldırıları Meclise taşıdı

Meclis Genel Kurulu’nda söz alan EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, "Haklarımızdan hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz. Bu sesi her yerde duyacaksınız" dedi.

Sevda Karaca | Fotoğraf: TBMM

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, iktidarın kadın haklarına dönük saldırılarını içeren Anayasa ve Medeni Yasa değişikliği çalışmalarına ilişkin konuşma yaptı.

Eşitlik için Kadın Platformunun (EŞİK) da izlediği Genel Kurul’da konuşan Karaca, "Haklarımızdan hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz. Bu sesi her yerde duyacaksınız" ifadelerini kullandı.

Karaca'nın konuşması şöyle:

“Bu Mecliste ‘toplumsal cinsiyet eşitliği’ kavramını öcüleştirip, kadınların hayatları ve tüm kazanımları üzerinden protokoller yapıp, seçim propagandalarında kadın haklarını hedefe koyarak Meclise giren vekiller var. 

Bu vekiller kadınların şiddete boyun eğmesinde, kadınların mutlak itaatinde olduğunu iddia ediyorlar ailenin huzurunun. Kadınları ‘aile’ dışında bir varlık saymıyor, çocuk yaşta evlendirmelerle ilgili utanmadan ‘Neye göre kime göre çocuk’ diye meşrulaştırmaya çalışıyorlar.  

Bu vekiller, kadınların eğitim hakkından evlenme yaşına, güvence altına alınmış tüm haklarını tartışmaya açıyorlar.

Bu Mecliste çok eşli vekil var arkadaşlar. Erkek çok eşliliğini meşrulaştırmak istiyorsunuz dememizin canlı kanıtı olarak seçilmiş adeta.

Şu an izleyici sıralarında gözlerini Meclise dikmiş kadınlar adına soruyoruz: Siyaseten hakları tartışmaya açıldığı için, yasayı uygulaması gerekenler ayak sürüdüğü için şiddete maruz kalmaya devam eden, hatta canından olan yüz binlerce kadının vebalini ödeyebilecek misiniz?

Haklarımızdan hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz. Bu sesi her yerde duyacaksınız.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MESEM programıyla çocuk işçi cinayetlerine davetiye çıkarılıyor

SONRAKİ HABER

Amasra Katliamı’nda ihmali ortaya koyan belge: 4 yıl 3 ay boyunca aspiratör değiştirilmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa