İZENERJİ işçileri ödenmeyen ikramiye hakları için tam gün iş bıraktı
İzBB iştiraki İZENERJİ AŞ’de çalışan işçiler, ikramiyelerinin ödenmemesi üzerine 1 günlük iş bıraktı.
![İZENERJİ işçileri ödenmeyen ikramiye hakları için tam gün iş bıraktı](https://staimg.evrensel.net/upload/dosya/247043.jpg)
Fotoğraf: Eda Aktaş/Evrensel
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin (İzBB) iştiraki İZENERJİ AŞ’de çalışan ve Genel-İş İzmir 2 ve 9 No’lu Şube üyesi olan işçiler toplu sözleşmeden doğan ikramiye haklarının ödenmemesi üzere 1 günlük iş bıraktı. İzBB Egemenlik (başkanlık) binası önünde toplanan işçiler, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “İZENERJİ işçisi köle değildir”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “İş ekmek yoksa hizmette yok” sloganları attı.
Basın açıklamasında konuşan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gül, “1 aylık alacağımız içeride. Diğer tüm şirketler ödemelerini aldı. Hakkımız olanı istiyoruz. Eğer belediyeden bir dönüş olmazsa gecede burada nöbet tutacağız” dedi. İkramiyeler ödene kadar eylemin süreceğini ifade eden Gül, bu nedenle tek bir işçiye dahi yaptırım uygulanırsa Egemenlik binası önünden ayrılmayacaklarını söyledi.
“ÖDEMELER ZAMANINDA YAPILSIN”
Sosyal haklarının ve ikramiyelerinin zamanında ödenmesi için uzun zamandır mücadele ettiklerini dile getiren Gül, “Bizler eşit işe eşit ücret isterken ve bunun mücadelesini verirken; sözde değil özde eşitlik istedik. Bizler, diğer şirket işçilerine nasıl ödemeler yapılıyorsa; nasıl diğer şirket işçilerine kaynak ayrılıyorsa, mesai arkadaşlarımıza da yaşatılan mağduriyetin önüne geçilmesi için ödemelerin zamanında yapılmasını istiyoruz” dedi.
“ÜRETİMDEN GELEN GÜCÜMÜZÜ KULLANACAĞIZ”
“İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerin eksikliği ve işçi sınıfı arasındaki yaptıkları ayrım kesinlikle kabul edilemez” diyen Gül, ödenmeyen sosyal hakları için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.
İZENERJİ ve İZELMAN işçilerinin ayrıştırılamayacağını belirten Gül, “Buradan tekrar haykırıyoruz; tekrar ediyoruz ve uyarıyoruz. Bu süreçte İZENERJİ emekçileri olarak toplu iş sözleşmesinden doğan bütün haklarımızın gününde ve zamanında yerine getirilmesini talep ediyoruz. Taleplerimiz yerine getirilmediği takdirde üretimden gelen gücümüzü kullanacağımızı kamuoyuna deklare ediyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et