01 Kasım 2023 16:00

Filistin'e destek gösterisi sonrası Celtic, kombineleri iptal etti

İskoçya'nın Celtic futbol kulübü, tribünde Filistin bayraklarının açılmasının ardından kombineleri iptal etti, "Green Brigade" isimli taraftar grubunun iç saha maçlarına gelmesini yasakladı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İskoçya'nın Celtic futbol kulübü, tribünde Filistin bayrağı açan taraftar grubu üyelerinin kombinelerini iptal etti. Ayrıca Filistin'e destek veren "Yeşil Tugay" (Green Brigade) grubu üyesi taraftarların iç saha maçlarına gelmesi yasaklandı.

Anadolu Ajansının haberine göre, kulübün, taraftar grubunun üyelerine gönderdiği e-postada, kombine bilet sahiplerinin iç saha maçlarına katılmasını yasakladığı kaydedildi.

İngiliz basınına yansıyan haberlerde, kararın 25 Ekim'de İspanya temsilcisi Atletico Madrid ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan maçta taraftarların tribünlerde Filistin bayrakları açmasının ardından geldiğine vurgu yapıldı.

Kulübün "Yeşil Tugay" üyelerinin gösterileri nedeniyle daha önce iki kez para cezası aldığı ve UEFA'nın daha fazla disiplin cezası vermesinden çekindiği de ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Celtic taraftarının bu yıl ilk olarak İskoçya Ligi'ndeki Hearts maçının ardından gösterdiği Filistin ve Gazze halkına desteği, Şampiyonlar Ligi'nde de devam etmişti.

Şampiyonlar Ligi E Grubu karşılaşmasında Celtic'in Atletico Madrid'i konuk ettiği maçta Celtic taraftarı Filistin bayrakları açmıştı.

Kulüp yönetiminin stada Filistin bayrağı sokulmasını yasaklaması ve engelleme çabalarına rağmen Celtic taraftarları, maç öncesinde tribünün bir bölümünde Filistin bayraklı koreografi de gerçekleştirmişti.

Celtic Taraftarlar Derneği, maçtan önce "Tribünlerde siyasi görüşlerini ifade etme hakkına sahip olduklarını" ifade etmişti.

Celtic taraftarları, önceki yıllarda da tribünlerde bayraklar ve çeşitli pankartlarla Filistin'e destek vermişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Marmara’da yarın için 'kuvvetli yağış' uyarısı

SONRAKİ HABER

İstanbul'da barajlar dolu olsa da rezerv yetersiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa