09 Kasım 2023 17:31

Hakkımız olan yurdu istiyoruz

Yurda 5 dakika geç gelsek yapılacak ahlak bekçiliğini değil, canımızın korunacağı ve rahatımızın sağlanacağı bir yurt yönetimi istiyoruz.

Fotoğraf: Emirhan Durmaz/Evrensel

Paylaş

Ege KYK Kız Yurdundan bir öğrenci

Ege Üniversitesi

 

Zeren’in ölümünün üzerinden günler geçti. Bozuk asansörlerle ilgili haberler gelmeye devam ediyor ve devam edecek gibi görünüyor. KYK’larda yediğimiz böcekli, kıllı yemeklerden zaten bıktık, anlaşılan sıra canımıza gelmiş. Yurt idarelerinin ihmallerinin ve denetimsizliklerinin sonucunda bir sıra arkadaşımızı, Zeren’i kaybettik. Ama birileri çıkıp pişkin pişkin suçu öğrencilere atıp sıyrılmaya çalıştılar. Kendi ölümünün suçlusu yaptılar Zeren’i. Yaşadığı panik yüzünden oldu dediler. O paniğe ne sebep oldu bu sebebi kim önemsemedi sorgulamadılar.

TESELLİ DEĞİL CAN GÜVENLİĞİ

Düzgün yapılmayan yemekler, sıkış tepiş yaşanılan odalar, bozuk asansörler lütfedildi bize. Halbuki her birinin en temizini, en rahatını, en güvenliklisini hak ediyoruz. Biz can güvenliğimizi hak ediyoruz. Midemize dokunmayacak, risk yaratmayacak yemek yemeyi hak ediyoruz. Sonradan ailelerimizin teselli edilmesini değil, en baştan içlerinin rahat ettirilmesini istiyoruz. Yurda 5 dakika geç gelsek yapılacak ahlak bekçiliğini değil, canımızın korunacağı ve rahatımızın sağlanacağı bir yurt yönetimi istiyoruz.

ÖNCEKİ HABER

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Müttefikler Gazze'de çatışmalara ara verilmesini destekliyor

SONRAKİ HABER

Açlık Oyunları: KYK Yurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa