12 Kasım 2023 15:58

Tuncer Bakırhan: İttifak yapılacaksa açık ve şeffaf olmalıdır

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, önümüzdeki yerel seçimlerde ittifak yapılacaksa bu ittifakın açık ve şeffaf bir şekilde kamuoyunun gözü önünde yapılmasını gerektiğini söyledi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu'nun “Örgütlü Toplumla Demokratik Yerel Yönetimlere” sloganıyla Ankara’da gerçekleştirdiği konferansa katıldı.

Konferansın açılışında konuşan HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, son dönemde kazandıkları 65 belediyenin 48’inin kayyumlar eliyle gasbedildiğini söyledi.

"5 MİLYON İNSANIN İRADESİ YOK SAYILDI"

Yaklaşık 5 milyon insanın iradesinin yok sayıldığını belirten Bakırhan, “Bunun gerekçesini de AKP şöyle ortaya koydu: Daha iyi hizmet üretmek için. Atanan her kayyumun geçmişte pratiği olan ve gelecekte tasfiye ve asimilasyon politikalarına hız verecek kişiler olduğunu söyleyelim. Batman’a deniz mühendisi bir kayyum atanıyor. Deniz yok ama deniz mühendisi bir vatandaş gönderiliyor. Kızıltepe’de kayyumlar hamsi festivali yapıyor. Mardin’de kayyumlar mezarlıkları satıyor. Belediyeler yüksek faizli kredilerle bir sonraki seçimi kazanan arkadaşlarımıza ve kente büyük bir külfetle devredilmeye çalışılacak” ifadelerini kullandı.

"BATIDA İTTİFAKLARA AÇIĞIZ"

Son seçimlerin ardından illerde gerçekleştirdikleri toplantılarda yerel seçimler için de çok önemli değerlendirmeler yapıldığına dikkat çeken Bakırhan, şunları kaydetti:

“Yerelde, bizler kaybettiren konumda olmamalıyız, bu kadar ödenen bedel ve çaba sonrasında bulunduğumuz her yerde irademizin yönetimlere yansımasını istiyoruz, dediler. Bizler dolaylı olarak herhangi bir ittifak tarafı olmak zorunda değiliz, dediler. Eğer bir ittifak yapılacaksa bu ittifakın açık ve şeffaf bir şekilde kamuoyunun gözü önünde yapılmasını istiyoruz, dediler.”

Bölgede kazanan, batıda kaybettiren pozisyon yerine, bölgede de batıda da kazanan bir pozisyonda olmaları gerektiğini vurgulayan Bakırhan, şöyle devam etti:

“Birinci ve ikinci sırada geldiğimiz bütün kentlerde kendi adaylarımızı en geniş konsensusla, en kapsayıcı belediye eş başkanı, belediye ve il genel meclisi adayları olacak şekilde birlikte belirleyeceğiz. Batıda ise ittifaklara açık olduğumuzu burada huzurlarınızda kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. İttifak yapacağımız güçlerle yapmış olduğumuz hiçbir konuşma, çalışma, aldığımız hiçbir karar kesinlikle sizden habersiz olmayacaktır, sizinle paylaşacağız.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

On ayda en az 1634 işçi iş cinayetinde can verdi

SONRAKİ HABER

BİRTEK-SEN üyesi kadın işçi: Sendikal faaliyetimizden dolayı tehdit edildik, mücadelemiz sürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa