Tuzla'daki deri işçilerinden direnişteki Özak Tekstil işçilerine destek

Tuzla'da bulunan İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesinde çalışan DERİTEKS'te örgütlü deri işçileri, direnişteki sınıf kardeşleri Özak Tekstil işçilerine destek mesajı yayınladı.

16 Aralık 2023 01:20
Paylaş

Tuzla'da bulunan İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesinde çalışan ve DERİTEKS'te örgütlü deri işçileri, Urfa'da 19 gündür hakları için direnişte olan sınıf kardeşleri Özak Tekstil işçileriyle dayanışma mesajı yayınladı.

Deri işçileri, kaydettikleri destek videsounda "Özak Tekstil işçileri, sendikal haklarını sarı sendikadan yana değil sınıf sendikacılığı nezdinde BİRTEK-SEN'den yana kullandılar. Bundan dolayı da işverenleri tarafından işten çıkarıldılar. Buna karşın işçiler de sendikalarıyla beraber 19 gündür onurlu bir direniş sürdürüyor. Baskıya, zulme ve gözaltılara rağmen bu mücadeleyi devam ettiriyorlar. Biz de deri işçileri olarak Özak Tekstil işçilerinin direnişini selamlıyoruz, mücadeleleri mücadelemizdir diyoruz. Yaşasın sınıf dayanışması, yaşasın örgütlü mücadelemiz!" ifadelerini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Urfa işçisi tarih yazıyor

SONRAKİ HABER

Bana dokunmayan yılan yaşasın mı? Yaşamasın babo! Siye de biye de zarar veri!*

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa