07 Şubat 2024 18:14

Emekliler ve eğitim emekçileriyle buluşan Seyit Aslan: Ortak mücadele şart

Hatay'da ziyaretlerini sürdüren EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan emekliler ve eğitim emekçileriyle bir araya geldi, 'ortak mücadele' vurgusu yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Tüm Emekliler Sendikası (Emekli Sen) ile Eğitim ve Bilim Emekileri Sendikası (Eğitim Sen) İskenderun şubelerini ziyaret eden Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Seyit Aslan, "Bu tabloyu değiştirmemiz gerekiyor. Ortak bir mücadele şart" dedi.

Hatay'da bir dizi ziyaret programına devam eden EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, Emekli Sen İskenderun şubesini ziyaret etti. Emeklilerin sorunlarını dinleyen Aslan, emeklilerin de açlık sınırın altında bir ücrete mahkum edildiğini ifade etti.

Emekli Sen İskenderun Şubesinde bir araya gelen emekliler, sendikalaşmayla ilgili taleplerini dosya olarak Aslan' a sundu. Taleplerine ilişkin konuşan Emekli Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Çankaya, 1 Şubat'ta yaptıkları açıklamayı hatırlatarak emeklilerin de insanca bir yaşam için taleplerinin olduğunu söyledi. Emeklilerin artık ikinci bir iş aradığını söyleyen Çankaya, "60 yaşında bir insanın yeniden çalışması bir utanç. Bu sistemden kurtulmamız ancak mücadeleyle olur" dedi.

EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, sendikaların kapatılmasına karşı uzun süredir bir mücadele olduğunu belirterek, sorunlara dikkat çekti. Aslan, "Toplumdaki her ferdin insanca yaşayacağı, barınmadan sağlığa alabileceği hizmetler konusunda kaygılanmayacağı bir düzene ihtiyacımız var. Bunun için de hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Biz parti olarak bu ülkede yoksulluk sınırının üstünde bir ücretin verilmesini söylüyoruz. Bu tabloyu değiştirmemiz gerekiyor. Ortak bir mücadele şart" dedi.

"MESEM'LERİN SON BULMASI İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Ardından Eğitim Sen İskenderun Şubesi'ne ziyaret gerçekleştiren EMEP Genel Başkan Seyit Aslan ve parti heyeti, eğitim emekçilerinin ve eğitimdeki sorunları tartıştı.

Aslan, "Mevcut mesleki eğitim programı, patronlar daha çok kazansın diye ölüm saçan bir sömürü programıdır. Canını, emeğini sermayeye kaptıranlar yalnızca yetişkinler değil. Okul çağında çocuklar da artık ölüme yollanıyor. MESEM'ler çocuk işçilerin can pazarına döndü. Biz istiyoruz çocuklar insanca yaşasınlar. MESEM projelerine son verilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

KENTİN SAĞLIKLI İNŞA EDİLMESİ İÇİN ORTAK MÜCADELE

Yerel seçimlerin de konuşulduğu ziyarette son olarak Aslan, "Bu kentlerin sağlıklı bir şekilde inşa edilmesi konusunda nasıl bir baskı unsuru olacağız onu konuşmalıyız. Çalıştaylar, paneller yaparak, kurumlarla görüşerek daha geniş bir şekilde sürdürmeliyiz mücadelemizi. Siyasi partiler kendilerine düşeni elbette yapsınlar ancak sendikaların da bir bütün olarak olumsuzlukları ortadan kaldıracak mücadelenin içerisine girmesi lazım. Her şey seçim değil ancak bunun da bir parçası" dedi.

Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal da ortak mücadele vurgusu yaptı. (Hatay/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Yazarlar Sendikası 50. yılını kutluyor

SONRAKİ HABER

AYM’den 502 internet sansürüne ihlal kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa